Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Kinyitották a megyei értéktár ajtaját - emléklap Hövejnek

Nincs annál szebb feladat, mint egy birtokunkban lévő kincs megőrzése és minél szélesebb körrel való megismertetése - fogalmazott a höveji polgármester.
A megyei közgyűlés pénteki ülése előtt Kara Ákos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság (GYMS MÉB) elnöke gratulált Dr. Némethné István Erzsébetnek, Hövej polgármesterének abból az alkalomból, hogy a GYMS MÉB közelmúltban hozott, - e tekintetben első, tehát "történelmi" döntése alapján - a höveji csipke bekerült a megyei értéktárba. E fontos pillanatot megőrizendő, Kara Ákos egy emléklapot is átnyújtott polgármesternek, amely szerint ""Emlékeztesse e néhány sor Hövej Község Önkormányzatát és a település lakóit arra, hogy a höveji csipke elsőként került be a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktárba."

"A höveji csipkének a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktárba való felvételével kinyitottuk a megyei értéktár ajtaját. Kérem polgármester asszonyt, hogy vigyék a megyei értéktár jó hírét. Bízom abban, hogy ez a döntés másokat is arra ösztönöz majd, hogy fontos helyi értékeket a megyei értéktárba való felvételre javasoljanak. A Megyei Értéktár Bizottság nyitott e tekintetben, várjuk a további javaslatokat - fogalmazott Kara Ákos, a MÉB elnöke.

Dr. Némethné István Erzsébet a döntést és a kedves elismerő gesztust megköszönve emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy a höveji csipke 160 éves múltra tekint vissza, mondákba nyúló eredete mellett történetének tudományosan is alátámasztható gyökerei vannak. "Nincs annál szebb feladat, mint egy birtokunkban lévő kincs megőrzése és minél szélesebb körrel való megismertetése. Mi hosszú évek óta ezen dolgozunk. A megyei önkormányzat és az általa életre hívott Megyei Értéktár Bizottság döntése csak megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk. Nagyon bízunk abban - és e tekintetben is bírjuk a megyei önkormányzat és a megyei értéktár bizottság támogatását -, hogy a höveji csipke bekerülhet a nemzeti értékek közé is, és a folyamat végén elérjük a leginkább áhított célt, és a höveji csipke hungarikummá is válhat."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionelterelés beszakadt útburkolattal

A 86-os főút felújítása miatt elterelt kamionok alatt beszakadt Csornán az Erzsébet királyné utca… Tovább olvasom