Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kimerítik a folyószámlahitelt

Intézményhálózatának ésszerűsítését tervezi a kapuvári önkormányzat. A megfelelő megoldást szakértők segítségével szeretnék megtalálni. Többek között erről is szó volt a képviselő-testület hétfői ülésén.
Emelkednek a temetkezési szolgáltatás díjai és változik az ivóvíz ára is Kapuváron. A képviselő-testületi ülésen keresték a megoldást a helyi zeneiskola és a művelődési központ gazdaságosabb működésére is. Ehhez szakértőket kér fel az önkormányzat, a végső döntést a későbbiekben hozzák meg.

Szakmailag megfelelő a gimnázium

Megfelelőnek értékelték a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium szakmai munkáját a kapuvári képviselő-testület tagjai hétfői ülésükön. Bernád Csaba igazgató beszámolójából kiderült, hogy a tárgyi és személyi feltételek adottak az intézményben ahhoz, hogy kitűzött céljaikat teljesítsék.

Veszteséges a temető üzemeltetése

A Jószív Temetkezési Kft. működését tárgyaló napirendnél kiderült, hogy a társaság temetőüzemeltetési tevékenysége veszteséges. Amint azt dr. Ladocsy Géza ügyvezető elmondta: a temetési szolgáltatás viszont nyereséges, így a temetői mínuszt ebből tudják fedezni. A cég kérésére emelkednek a temetkezéssel kapcsolatos díjtételek. Eszerint a felnőttsírhely megváltása huszonöt évre 6956 forintba kerül januártól, egy sírhely megásásáért pedig 8174 forintot kell fizetni.

Még 52 millió forintos kiadással számolnak az év végéig

A testületi ülésen a bizottságok is számot adtak munkájukról, illetve a plénum elfogadta a jövő évre vonatkozó munkatervét. Az idei költségvetési rendeletüket is módosították a képviselők. Lugosiné Kelemen Judit pénzügyi irodavezető arról tájékoztatta az elöljárókat, hogy az év hátralévő részében még 52 millió forintos kiadással számolnak, amelyhez igénybe kell venniük az ötvenmilliós folyószámla-hitelkeretet.

Az alpolgármester nemmel voksolt

A képviselő-testület módosította többek között a helyi ivóvíz-, valamint a szennyvízdíjat is. Ennek értelmében az ivóvízért január elsejétől 135 forintot kell fizetni köbméterenként, míg a szennyvíz díja 213 forint lesz. A napirendnél elhangzott: a Pannon-Víz Rt. közgyűlésén a kapuvári önkormányzatot képviselő Cserpes András alpolgármester nemmel szavazott a díjemelésre.

Téma volt a testületi ülésen Kapuvár intézményrendszerének átalakítása is. A képviselők abban egyeztek meg, hogy a Rábaközi Művelődési Központ és a zeneiskola gazdálkodását szakértőkkel vizsgáltatják át és tőlük kérnek javaslatot a racionalizálásra. A végső döntést a későbbiekben hozza meg a testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kerülhető meg a globalizáció

Az „Út az intelligens társadalomhoz” című, Mihályiban tartott rendezvényen hangzott el… Tovább olvasom