Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kilencszáz tő vadkender a padláson

Kapuvár - Piaci értékét tekintve közel ötmillió forintot ér az a marihuána, melyet a kapuvári rendőrök a József Attila utcában foglaltak le szerda éjjel.

A vadkender ültetvényhez osztrák szakkönyv és a feldolgozáshoz szükséges eszközök is voltak. A termesztő beismerő vallomást tett.

– Nagy erőkkel, a közrendvédelmi és a bűnügyi osztály munkatársaival vonultunk ki szerda éjjel a kapuvári József Attila utca egyik családi házába, ahol nagy értékű vadkender ültetvényre bukkantunk. A belőle előállítható marihuána piaci értéke megközelíti az ötmillió forintot - mondta Bencsics Zsolt alezredes, a Kapuvári Rendőrkapitányság közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztályvezetője. A rendőrök mintegy kilencszáz tő vadkendert, a marihuána előállításához szükséges eszközöket, valamint a termelést bemutató szakkönyvet foglaltak le.
Az éjszakai akció részleteiről Varga Krisztián százados, bűnügyi osztályvezető tájékoztatta a Kisalföldet.

– A házba becsengetve, az ott lakó harmincnégy éves B.T. nyitott ajtót, majd a házkutatási parancsot neki bemutatva a padlásra vezetett bennünket - kezdte a rendőr százados. A padláson aztán egy teljesen gépesített, mesterséges világítással, szellőző és öntöző berendezéssel ellátott, a külvilágtól hermetikusan elzárt vadkender ültetvényt találtak a rend őrei. A soproni származású, de Kapuváron élő B. T. kihallgatásakor elmondta: az anyanövény magját és a termesztéshez használt szakkönyvet a szomszédos Ausztriából szerezte be, a padlás felszerelését pedig  maga készítette, az elkészített marihuánát pedig maga is megkóstolta. Ezt a szakértői vizsgálat bizonyította is. A befektetett összeg - információink szerint - másfélmillió forint, ám az elkészített marihuána piaci értéke a szakértők szerint megközelíti az ötmillió forintot. A lefoglalt árut a kapuvári rendőrség raktárába szállították, a bezsákolt vadkender illata még az udvaron is érezhető volt. Az ügyben az eljárás folyamatban van, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálódik.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csendrendelet ellhalasztva

Kapuvár - A szerdai rendkívüli ülésen a kapuvári képviselő-testület módosította az idei… Tovább olvasom