Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Kilencedszer keresnek kórházigazgatót Csornán

Megint, illetve továbbra is kórházigazgatót keres a csornai önkormányzat. Sorban a kilencedik pályázatot írták ki közel három év alatt.

A polgármester szerint még most sem stabil az intézmény helyzete.

Kilencedik alkalommal írt ki pályázatot a csornai önkormányzat a Margit Kórház igazgató főorvosi állására. Két és fél éve nincs kinevezett vezető. Dr. Boga Attila sebész főorvos azóta irányítja a munkát megbízottként. Ő biztatná fiatal kollégáit: jelentkezzenek.

A Margit Kórház igazgatói széke 2007 őszén dr. Krizmanich Mária lemondásával, nyugdíjba vonulásával üresedett meg. A város sorra írta ki a pályázatokat, 2009 elején álltak legközelebb a megoldáshoz. Akkor dr. Vargha András jelentkezését elfogadta a képviselő-testület, ám mivel a szerződés részleteiben nem tudtak megegyezni, kútba esett a kinevezés.

Pályázó volt azóta is, ám a városvezetők nem tartották megfelelőnek. Leginkább persze jelentkező hiányában nyilvánították eredménytelenné a pályázatokat. ˝A törvény előírásai szerint újra és újra kiírjuk a pályázatot egészen addig, amíg alkalmas vezetőt nem találunk˝ –mondta portálunknak Turi György. Csorna polgármestere folyamatosan hangoztatta: bizonytalan helyzetben nem várható el egy szakembertől sem, hogy vállalja a kihívásokkal teli feladatot. A tavaszi választásokat, az új kormány megalakulását és intézkedéseit várta, abban bízva, hogy ˝stabilizálják a kórház állapotát˝ és akkor igazgató főorvos is lesz.

Dr. Boga Attila: ˝Amit elvállaltam, csinálom, de biztatom a fiatalokat, pályázzanak.˝
Dr. Boga Attila: ˝Amit elvállaltam, csinálom, de biztatom a fiatalokat, pályázzanak.˝

– A kórházban egyelőre nincs érezhető változás, még nem tudjuk, milyen intézkedésekre számíthatunk a kormánytól – fogalmazott most Turi György. – Küzdünk a megtartásáért, de továbbra is úgy vélem, ebben a bizonytalan helyzetben a komoly, felkészült szakemberek nem merik elvállalni a feladatot. Dr. Boga Attilának elismeréssel és köszönettel tartozunk, hogy osztályos munkája mellett már közel három éve ellátja az igazgató főorvosi tisztséget is.

Boga doktor megbízottként küzd tehát az ágyszámcsökkentésekkel, pénzelvonásokkal, hatósági vizsgálatokkal, szakemberhiánnyal, minimumfeltételekkel. Érdeklődésünkre megerősítette: a kötelességtudat megmaradt és ő is a helyén marad. Biztatja persze kollégáit.

– Amit elvállaltam, csinálom tovább – jegyezte meg. – Vannak persze el nem döntött kérdések a kórházzal kapcsolatban, de lassan két éve, hogy nullszaldósan működünk. Az utóbbi hónapokban érezhető ugyan enyhe adósságemelkedés, de más, megyebeli intézményekhez képest szinte egyedül produkáljuk ezt a viszonylag stabil helyzetet. Hihetetlenül kevés pénzből látjuk el a betegeket. Ezzel együtt biztatom kollégáimat, hogy pályázzanak.

Információink szerint a Margit Kórház sorsa és jövője napirenden lesz a képviselő-testület következő, június 28-i ülésén is. A városvezetők egy esetleges szerkezetátalakításról is tárgyalnak.

Olvasóink írták

  • 2. Jerry 2010. július 15. 06:05
    „pinquin, pillanatnyi kórházi vezetés nem a legmegfelelőbb a FIDESZ számára?A kórház vezetésének nem inkább a kórháznak kel megfelelne? Vagy Csornán még ahhoz is fidezs papír kel,hogy valaki gyógyítson, nem pedig orvosi diploma?Talán a gya-nak kellene elvállalni az igazgatói széket.alig van munkája,ez még igazán beleférne neki.Univerzális ember, egy kórház vezetéséhez is biztosan értene.Ja, hogy nem ért hozzá?Máshoz sem,de az nem zavarta a fidesz rajongókat.”
  • 1. pinquin 2010. június 24. 20:36
    „Sz.tem Gyopáros Alpár képviselő úrnak kellene keresnie olyan igazgatót, akivel jól együtt tud majd dolgozni, mert van egy olyan érzésem, hogy a pillanatnyi kórházi vezetés nem a legmegfelelőbb a FIDESZ számára...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújított útburkolat Árpáson

Felújították Árpáson az Erzsébet és a József Attila utca burkolatát. Utóbbiban az árkot is rendbe… Tovább olvasom