Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Kilenc hónapja csúszik a fűtés átépítése

Százmilliós beruházásra készül a Kapuvári Hőszolgáltató Kft. Az önkormányzati tulajdonú cég még az idén megkezdené a munkát, ám az ügyvezető szerint a hivatalok miatt már így is csúszásban vannak.


A kazánházak karbantartásával és a vezetékhálózat cseréjével készül a fűtési szezonra a Kapuvári Hőszolgáltató Kft. A teljesen önkormányzati tulajdonú cég százmilliós beruházást tervez még erre az évre, melyből ötvenmilliót pályázatból, a maradék önrészt a helyi költségvetésből fedezik. Vagyis csak fedeznék, mert a hivatali eljárások hosszadalmas volta miatt a százmilliós beruházás már napjainkban is kilenc hónapja késik, a pályázati ügyrendhez viszonyítva is.

– A beruházás jelenleg a szerződéskötés szakaszában van, ezt követően kezdhetjük meg a kivitelezési eljárásokat, versenyeztetést, majd az anyagok beszerzését – mondta Pászli Tibor, a cég ügyvezetője. Az önkormányzati kft. és a városháza is teljesítette a pályázatban előírt feltételeket, illetve kötelezettségeket, ahogy az ügyvezető hozzátette, ebbe az örömbe némi üröm is vegyül, hiszen hiába a teljesítés a kapuváriak részéről, a pályázat csak nem akar elindulni. – Az önkormányzat ötvenmilliós hozzájárulása – az önerő – már a számlánkon van, hisz ez a szerződéskötés egyik feltétele, a pályázati pénz beérkezése után azonnal kezdhetjük az érdemi munkát – mondta Pászli Tibor. A százmillió forintos beruházás keretében a város négy területén lesz felújítva a távhővezeték-rendszer.

P
Pászli Tibor – "Az Ifjúság úti kazánház környezetében kezdünk."


A vezetékek komplett cserén esnek át a használatimelegvíz-ellátással együtt. Három kazánházban lesz felújítva a vezetékek tömegáram- és hőfokszabályozása. (A negyedik kazánházban ez már rendelkezésre áll.) A fogyasztói oldalon megtörténik a primer-szekunder kör szétválasztása hőcserélőkkel és szabályzókkal együtt. – A munkák megkezdésére már nem tudok határidőt mondani, az viszont pályázati előírás, hogy két éven belül be kell fejeznünk – fogalmazott az ügyvezető.

Ha nem tudnak előbb szerződést kötni, akkor az ügyvezető ígérete szerint a beruházást a fűtési szezon megkezdésével párhuzamosan is elindítják, figyelve arra, hogy a szolgáltatás a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen. Pászli Tibor hangsúlyozta, a munkák megkezdésekor elsőbbséget élvez az Ifjúság úti kazánház távvezetékrendszere, egyrészt a kirívóan rossz minőség, másrészt a lakótelepi lakások nagy száma miatt.

Olvasóink írták

  • 2. Star-Spangled 2011. augusztus 02. 20:09
    „Raba hid az egy VICC!!!!!! Kb 2-ev!!!!!! Igen,itt elunk!!!!”
  • 1. alekinyo 2011. július 31. 07:43
    „ne csodálkozzunk a csúszáson!!! MO-on élünk /sajnos/ a rába híd sem fog elkészülni az idén!! biztos vagyok benne!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyászolnak a polgárőrök

Gyászolnak a rábaközi polgárőrök és gyászolnak a rábaközi zenészek. Tovább olvasom