Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Kilenc és fél milliót nyert az iskola

Beled - Kilenc és fél millió forintot nyert uniós pályázaton a beledi Mikrotérségi Általános Művelődési Központ iskolája. A pénzből digitális tananyagokat és hordozható számítógépeket vásárol az intézmény, a diákok szeptembertől számítógépen is tanulhatnak.

– A képességeket és készségeket fejlesztő, kompetenciaalapú oktatást segítő informatikai eszközöket és programokat vásárolunk abból a pénzből, melyet uniós forrásokból pályázaton nyertünk – mondta el lapunknak Borosné Tóth Zsuzsanna, a beledi Mikrotérségi Általános Művelődési Központ igazgatója. A kilenc és fél millió forintos pályázati forrás jó részét olyan digitalizált tananyagok ˝viszik el˝, melyekből
számítógép segítségével a diákok akár tanórán, akár önállóan tanulhatnak, az informatikai eszközök minél szélesebb körű kihasználásával.

Ezzel a diákok a leckéket és a tananyagot a projekt keretében vásárolt huszonöt darab notebookon látják, míg oktatójuk az intézményben már meglévő digitális táblákon összegzi a tanulnivalókat. A programban még két multifunkciós nyomtatót is vásárol az ÁMK.

Beledi Mikrotérségi ÁMK: A tanárok már ismerkednek a digitális tananyaggal. A diákok a leckéket és a tananyagot huszonöt darab notebookon látják majd.
Beledi Mikrotérségi ÁMK: A tanárok már ismerkednek a digitális tananyaggal. A diákok a leckéket és a tananyagot huszonöt darab notebookon látják majd.

– Szeptembertől elsősorban a nyolcadikos és az ötödikes tanulók fognak – váltott rendszerben – beülni abba a tanterembe, ahova az új gépeket felszereljük – tájékoztatta a Kisalföldet Ágostonné Hajnal Csilla, a projekt menedzsere. Hozzátette, szinte minden tantárgyból vásárolnak digitalizált tananyagot. A számítógépes programokkal az ÁMK tanárai már ismerkednek, szeptembertől ezek használata elősegíti a gyermekek önálló munkáját. A digitális tananyaghoz a szülők is hozzáférhetnek a könyvtárban található számítógépeken keresztül. Az intézmény már szervezi a hozzáférés lehetőségeit.

Az uniós pályázatról szólva Mórocz Ildikó oktatásszervező hangsúlyozta, magát a pályázatot is az ÁMK munkatársai készítették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A város és történelme

A Kapuvári Térségi Általános Iskola Széchenyi-tagiskolájának búcsúzó nyolcadikos diákjai Szabó… Tovább olvasom