Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Kilenc drogügy Kapuváron

Harmadik alkalommal rendezték meg a kapuvári drognapot. A szakemberek a helyi droghelyzetről úgy nyilatkoztak: Kapuváron stagnál vagy csökken az esetszám. A harminchárom elkövető életkora tizenhat és huszonnégy év közötti.
– Országosan is egyedülálló programsorozatunk zajlik harmadízben Kapuváron, egyre növekvő érdeklődés mellett – mondta Horváth László őrnagy, a kapuvári drognap egyik szervezője. A 2005-ben indult egész napos előadás-sorozatot kezdetben négyszáz, a tavalyi évben már hatszáz érdeklődő kísérte figyelemmel. Az előadók névsora az idei évben is garantálta a sikert a kapuvári Rábaközi Művelődési Központban. A megelőzésre nagy hangsúlyt fektet nemcsak a megyei, de a helyi rendőrkapitányság is, hiszen nemcsak a drogokról, de többek közt a szerzői jogokról, a fiatalkori bűnözésről is beszéltek a szakértők.
A helyi kapitányság bűnügyi osztályvezetőjétől megtudtuk: 2005-ben már közel hétszáz diák és háromszáz szülő hallgathatta meg a bűnmegelőzési és drogokkal kapcsolatos rendezvényeiket, tájékoztató előadásaikat. Tavaly ugyanezen témákban szintén hasonló nagyságrendű hallgatóság előtt beszéltek a szakértők.

– Talán ennek is köszönhetjük, hogy a városban inkább stagnál, vagy valamivel csökken a drogokkal kapcsolatos eseteink száma – fogalmazott Varga Krisztián százados, bűnügyi osztályvezető. Az eseteket részletezve elmondta: 2006-ban kilenc droggal kapcsolatos ügyből huszonnégy bűncselekményre derült fény, zömében megszerzés és fogyasztás „címszó" alatt. A harminchárom elkövető életkora tizenhat és huszonnégy év közé tehető. Idénre három esetük húzódik át, de ezenkívül már három üggyel foglalkoztak a kapuvári nyomozók. Ezekben öt bűncselekményre derült fény, öt elkövetővel. – Van olyan drogos ügyben érintett személy a környéken, aki már a „javulás útjára lépett" – tette hozzá Varga százados. Hangsúlyozta: talán a jól szervezett drognapnak is köszönhető, hogy bár dr. Zacher Gábor szavaival élve Kapuváron is „droghelyzet van", jelenleg stagnáló esetszámmal dolgoznak a helyi rendőrök.
Drognap: Sikeres volt az övszimulátor bemutatója is a rendőrség többcélú rendezvényén.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékszoba Mécs László tiszteletére

Dr. Horváth Lóránt Ödön premontrei apát, csornai prépost-prelátus számára ma is emlékezetes a Mécs… Tovább olvasom