Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kilakoltatás vár a családra

A bedőlt osztrák hitel maga alá temetheti a babóti Kiss Georginát és gyermekeit. A fiatal anyukát és családját október 1-jén kilakoltatják az elárverezett házból. Albérletet keresnek.
– Nem tudtuk fizetni a hitel törlesztését, ezért október 1-jén kiraknak bennünket családi házunkból, amit elárvereztek – kezdte kálváriájuk ismertetését a babóti Kiss Georgina. A 29 éves fiatalasszony két gyermekével (másfél s két és fél éves), húgával, élettársával és édesanyjával kénytelen elhagyni a babóti otthont. – Történetünk szinte tipikusnak is mondható, a ház vásárlására 2005-ben Ausztriában vettünk fel kölcsönt, melynek törlesztőrészlete (mára 300 euró havonta) a sokszorosára emelkedett – mondta. Georgina pedig eddig nem, csak a minap talált munkahelyet magának. Az osztrák bank egy magyar végrehajtóval karöltve elárverezte a házat, erről levélben értesítették a családot.

Kiss Georgina és a két és fél éves Kíra: A gyermekek nem kerülhetnek az utcára.
Kiss Georgina és a két és fél éves Kíra: A gyermekek nem kerülhetnek az utcára.

– Itt maradunk magunkra, albérletet pedig nagyon nehéz találni – tette hozzá Georgina. Egy ház vagy lakás most sorsdöntő lehetne a családnak, hiszen az anyuka munkája jelenleg a fizetést is lehetővé teszi. Az asszony kiemelte, sajnos nagyobbik gyermeke mozgáskorlátozott is, így az ő ellátása is nagyban igénybe veszi a család lehetőségeit.

Lapunk megkérdezte a helyi önkormányzatot is Georgináék lehetőségeiről. A jegyző szerint ismerik a család szorult helyzetét, a családsegítő intézményeket és egyéb hatóságokat is felkerestek a család helyzetének javítására. A babóti önkormányzat egyéb módon is próbált segíteni, ám éppen a községháza szolgálati lakását – épületgépészeti és egyéb okok miatt – nem tudták Georgináék részére kiadni.

Olvasóink írták

 • 4. klmd 2013. szeptember 26. 17:20
  „a rábaközi kisvárosokban is érdemes megnézni kik kapnak önkormányzati lakást...”
 • 3. pancser 2013. szeptember 26. 14:54
  „Szívszorító történet ez igaz. Viszont három felnőtt ember együttesen akkor is gondolkodhatott volna meg az árverezés előtt is. Két kicsi gyermekért egy igazi férfi mindent megtesz, Ha csak 500 eurót kalapál össze havonta erre nem kerül sor.”
 • 2. Madarász 2013. szeptember 26. 11:05
  „1. Ha te jutottál volna erre a sorsra, akkor te óbégatnál a leginkább...

  Mondjuk érdekes, a nő nem dolgozik, mert gyesen van, de mi van az élettárssal és a nagymamával? Ők miért nem dolgoznak?”
 • 1. ttt111 2013. szeptember 26. 10:45
  „Nagyon helyes, aki nem fizeti a törlesztőt azt dobják is ki!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország, szeretlek! programok Rábaközben

Az Itthon, Magyarország, szeretlek! programsorozathoz csatlakozott a csornai és több Csorna környéki… Tovább olvasom