Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Kijátszották az éjjeliőrt és kijártak a rakodóval

Egy rakodógépet loptak el a kónyi mezőgazdasági szövetkezet telephelyéről a minap. A tolvajok rejtett utakon, a helyet jól ismerve léptek meg a közel tízmillió forintos masinával.
Tízmillió forintos rakodógépet loptak el ismeretlen tettesek a kónyi téesz telephelyéről. A szövetkezet dolgozói szerint hozzáértő ember ült a gépre és ismerte a telepet is. Nagy Károly elnök elmondta: most kénytelenek újat venni, hiszen a napi munkához szükség van a masinára.

Nagy Károly: „Helyismeretük is lehetett a tolvajoknak.
Nagy Károly: „Helyismeretük is lehetett a tolvajoknak."

– Hétfőn hajnali négy órakor, a körútján vette észre az éjjeliőrünk, hogy hiányzik. Értesítette a műszakvezetőt, ő pedig a rendőrséget. A gép mindig ugyanott, egy istálló üres részében parkolt. Gyakorlott tolvajok lehettek, mert egy kiskapun, amit mi soha nem használunk, léptek meg vele. Ráadásul az egyik gerendát ügyesen félre is tolták, valószínűleg a kanállal, hogy kiférjenek. Amellett tehát, hogy értettek a kezeléséhez, helyismeretük is volt – fogalmazott Nagy Károly. – Olyan útvonalon hajtottak ki, ami az éjjeliőr irodájától messze, rejtve van. A telep közelében aztán már várhatta egy teherautó, amire feljártak és elhajtottak. A nyomokból ítélve talán Enese felé. Az éjjeliőrt könnyen kijátszhatták, ha figyelték. A rakodónak pedig nem volt olyan erős hangja, hogy hallható legyen.

Nagy Károly hozzátette: a kónyi téeszben 230 tehenet tartanak és száznál több növendéket. Az almolásnál használták a most ellopott, GEHL 4640 SXT típusú rakodót. Egyelőre bérelnek egyet, aztán megrendelik az újat 9,5 millió forintért. A nem várt kiadás ugyan nem rendíti meg a szövetkezet anyagi helyzetét, de másra is kellett volna a pénz.
A Csornai Rendőrkapitányságon megtudtuk: országos körözést adtak ki az eltulajdonított rakodógépre.

Olvasóink írták

  • 2. Csajsziland 2012. július 27. 11:50
    „a darabjait kell figyelni, ha van eszük, szétbontják, úgy többet kapnak érte.”
  • 1. ogre 2012. július 26. 16:41
    „"kónyi téesz" az aztán jön áentéesz ....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkínozták a macskát

Kegyetlenül megkínozták a bezi Gayer Sándorék macskáját. Egyik lábát levágták, a másikat a… Tovább olvasom