Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kihelyezett ülést tartottak a temető átépítéséről

A Jószív kft. felügyelőbizottsága kihelyezett ülést tartott a közelmúltban Csornán.
A találkozón képviseltette magát a csornai és a kapuvári önkormányzat is. A tagokat Abdai Imre kirendeltségvezető tájékoztatta az elvégzett fejlesztésekről és az elképzelésekről. Megnézték a Szent Antal-temető új kerítését, a leendő urnaoszlopok helyét és szó volt a tervezett ravatalozóról is.

Turi György csornai polgármester hangsúlyozta: a Szent Antal-temető jelenlegi kápolnája nem védi a hozzátartozókat az időjárástól a szertartásokon. Ráadásul a 86-os és 85-ös főutak forgalma zavarja a temetéseket. Az új ravatalozónak az előnye az lesz, hogy a parkolási gondok is megoldódnak.

Dr. Ladocsy Géza, a kft. ügyvezetője elmondta: a kapuvári fejlesztéshez hasonlót szeretnének Csornán is végrehajtani. A Jószív kft. az önkormányzattal működik együtt. A városháza megteremti az építkezés feltételeit, például a rendezési terv módosításával, a vállalkozás pedig elvégzi a kivitelezést. „A Szent Antal-kápolna építészeti emlék, ám nem alkalmas a továbbfejlesztésre. Az új kirendeltség és ravatalozó mindenben megfelel majd a korszerű követelményeknek. A beruházással Csorna is gazdagodik" – jegyezte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem gólyafészek, csak „kezdemény

Olvasói SMS. „Micsoda dolog, hogy Csornán az E.ON dolgozói leszórják a gólyafészket? Mindez a… Tovább olvasom