Kisalföld logö

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 8°C | 19°C Még több cikk.

Kifosztották a teleházat

Kifosztották a napokban a sobori teleházat. Az intézmény mind a négy számítógépét elvitték az ismeretlen tettesek.
A teleház.
Múlt péntekre virradóra ismeretlenek ellopták a sobori közösségi ház négy számítógépét. A tolvajok a jelentős anyagi kár mellett a kisközség közösségi életében is felmérhetetlen károkat okoztak. Nemes László, a falu polgármestere segítséget kér és egyhavi tiszteletdíját ajánlja fel a nyomravezetőnek.

A sobori közösségi ház egészen csütörtökig nyújtott ingyenes internetezési lehetőséget a helyieknek, számítógépek hiányában viszont erre most nincs mód. Ott tartották a szintén ingyenes informatikai tanfolyamot, a pályázati támogatással beszerzett gépeken és az épületben működött az eMagyarország rendszer.

– A tolvajok először az ajtó befeszítésével próbálkoztak, s mivel ez nem sikerült, egyszerűen szétverték az üveget és úgy másztak be – mondja keserűen Nemes László. – A négy számítógép mellett monitorokat, billentyűzeteket, sőt, az egereket is magukkal vitték. Sokat dolgoztunk azért, hogy kialakíthassuk a közösségi házat és legyen egy olyan hely a faluban, ahol idősek és fiatalok egyaránt hasznosan tölthetik az időt. Igény is volt rá, hiszen a számítógépeket jól kihasználták a soboriak. Az biztos, hogy saját erőből nem tudjuk pótolni a veszteséget, hiszen az önkormányzatnak erre nincs pénze.

Nemes László segítséget vár: olyan cégekre, intézményekre, vagy akár magánszemélyekre számít, akik lecserélik számítógépparkjukat és a felesleges, de használható gépeket az önkormányzatnak adományoznák.
„ Ha csak két számítógépet is sikerülne beszerezni, már újraindulhatna a teleház. Várjuk a jó szándékú emberek segítségét a sobori polgármesteri hivatalban."

A polgármester, noha csak társadalmi megbízatású, egyhavi tiszteletdíját ajánlotta fel a nyomravezetőnek. Azt mondja, talán ez is segítheti a nyomozást, hiszen mindenkinek fontos, hogy előkerüljenek a gépek és kiderüljön, kik a bűnösök. Az információkat maximális diszkrécióval kezeli és a 70/334-9885-ös telefonszámra várja a polgármester.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak korcsolyázni lehet

A hó és a hideg idő beköszöntével fellélegezhettek a téli sportok szerelmesei a Rábaközben. A szekrények mélyéről előkerültek a sífelszerelések, szánkók, korcsolyák. A tehetősebbek Ausztria hófödte hegyei felé veszik az irányt szinte minden hét végén. Azoknak, akik az osztrák túrát nem tudják, vagy nem akarják hetente megtenni, marad a jól megszokott kevés hazai. Tovább olvasom