Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Kifogyhatatlan adományok a testvérvárosból

Csorna - Csorna testvérvárosa, a német Sinzing számos adománnyal segítette már a rábaközi település intézményeit. Támogatták a kórházat, az iskolákat, a szociális intézményeket.
A csornai Európai Kapcsolatok Egyesület közreműködésével számos ajándék, adomány érkezett a városba. Ráczné Szűr Zsuzsa, az egyesület elnöke számolt be a Kisalföldnek a jótékony felajánlásokról.

– Német barátaink soha nem érkeznek hozzánk üres kézzel – kezdte az egyesület elnöke. – 2004 májusa óta műszereket és tolószéket adományoztak a kórháznak, játékokat és ruhaneműt gyűjtöttek a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központnak. Tavaly novemberben Elisabeth Feichtaler, a sinzingi testvéregyesület magyar tagozatának vezetőségi tagja gyűjtött ismét ajándékokat. Az Európai Kapcsolatok Egyesület szervezésében egy csornai vállalkozó felajánlásként hozta haza a szállítmányt. Így kapott három lélegeztetőgépet a Margit Kórház, számítógépeket a II. Rákóczi-iskola, a Martincsevics Károly-könyvtár, valamint a Hunyadi János Gimnázium kollégiuma. A bölcsődének játékokat adtak, a fogyatékosok napközi otthonának ágyneműket, ruhákat.

A csornai Európai Kapcsolatok Egyesület tagjai német barátaikkal és a kórházi adománnyal.
A csornai Európai Kapcsolatok Egyesület tagjai német barátaikkal és a kórházi adománnyal.

Ráczné Szűr Zsuzsa hozzátette: karácsonyi meglepetést szereztek a fogyatékosotthon lakóinak a sinzingi önkormányzati képviselők. Náluk hagyomány, hogy az év utolsó testületi ülésének tiszteletdíját felajánlják jótékony célra. Így történt, hogy az év utolsó napjaiban dr. Nagy Miklós, a német testvérváros egyesülete magyar tagozatának elnöke 600 eurót adott át a képviselők nevében az otthon számára. A felajánlásból műszaki cikkeket, kerti bútorokat és más, az ott lakók számára hasznos tárgyakat vásárolhatnak az intézmény vezetői.

– Valamennyi ajándék és felajánlás jó helyre került, az intézmények hasznosítani tudják az eszközöket. Az összefogásért és támogatásért köszönet jár testvérvárosunk vezetőinek és polgárainak – jegyezte meg a csornai egyesület elnöke.

Olvasóink írták

  • 2. orgona 2008. május 10. 16:11
    „Lacko! Teged nem ertelek!”
  • 1. Lackó 2008. április 19. 08:09
    „Az a szőke mire vár ott?Tíz éves szerződésre?Én már az országot is elhagytam volna a helyében,nem,hogy a várost.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Park Fesztivál négy napon át

Csorna - Park Fesztivált rendeznek Csornán. A művelődési központ és két civil szervezet fogott… Tovább olvasom