Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Kiemelt hangsúlyt kapott a hiperaktivitás

A pedagógiai szakszolgálatról és a nevelési tanácsadó munkájáról tartottak konferenciát a csornai Arany-iskolában. A jövőben is gyakran találkoznak a szakemberek.

A csornai Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Központ pedagógusoknak és védőnőknek szervezett konferenciát. A pedagógiai szakszolgálat és nevelési tanácsadó működését, illetve a terápiáit mutatták be a szakembereknek.

A megyei fenntartású intézmény feladatköre az egész megyére kiterjed, elsősorban azonban a Rábaköz térségében dolgoznak. A házigazda intézmény vezetője, Lechner Aranka bevezetőjében elmondta: a mostani tanév első félévében például 584 gyereket láttak el. Hozzátette: a jövőben is évente két alkalommal rendeznek konferenciát, melynek témáit a résztvevők által javasoltak alapján kívánják összeállítani.
A konferencián kiemelt szerepet kapott a hiperaktivitás témája, melyről dr. Somogyi Angéla pszichológus beszélt. Az előadásokon szó volt a korai fejlesztésről, a logopédiai ellátásról, a mentálhigiénés tréningekről, a gyermek-pszichodrámáról, az alapozóterápiáról, a szenzoros integrációs terápiáról, a gyógytestnevelésről. 

Az Arany-iskolában a megyebeli szakemberek hallgattak előadásokat.
Az Arany-iskolában a megyebeli szakemberek hallgattak előadásokat.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornán bármilyen hévíz kinyerhető

Új termálkút fúrásáról, a fürdő fejlesztési lehetőségeiről tárgyaltak a csornai képviselők. A… Tovább olvasom