Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

˝Kiegyensúlyozott, nyugodt körülmények˝

A csornai tankerülethez tartozó mind az 1800 diák rendben megkapta tankönyveit. A nyári szünidőben az intézményekben elvégezték a szükséges karbantartásokat.

A csornai tankerülethez tartozó hét iskolában 1800 gyerek és több mint 200 pedagógus és technikai alkalmazott számára szólalt meg tegnap a tanévkezdő csengő. Nagy Adél tankerületi igazgató érdeklődésünkre elmondta: a tanévet megfelelő előkészítés után kezdhették meg a gyerekek és a tanárok.

– A tankerületünk igazgatói az évnyitó értekezleten arról számoltak be, hogy minden egyes szakmai területen felkészültek az új tanévre – fogalmazott Nagy Adél. – A tankönyvellátás minden intézményben megfelelő módon és kellő időben megtörtént. Voltak kisebb személyi változások, elsősorban pedagógusok nyugdíjba vonulása miatt. Előfordult, hogy kollégánk saját kezdeményezésére került lakhe-lyéhez közelebbi iskolába.

Jakab-Horváth Andrea kislánya, Zsóka a csornai Széchenyiben lett elsős. Iskolakezdését megkönnyíti, hogy napközben is találkozhat anyukájával, aki az intézményben tanít.
Jakab-Horváth Andrea kislánya, Zsóka a csornai Széchenyiben lett elsős. Iskolakezdését megkönnyíti, hogy napközben is találkozhat anyukájával, aki az intézményben tanít.


A tankerületi vezető kérdésünkre kifejtette: a szakos ellátottság a rendelkezésre állók alkalmazásával a korábbiakhoz képest a kisebb kötelező óraszámú tantárgyak esetén is könnyebben megoldható. Hozzátette: nyáron valamennyi iskolában elvégezték a szükséges karbantartást. Elsősorban az intézményvezetők közreműködésével, az általuk tett jelzések alapján mérték fel és valósították meg ezeket.

– Úgy vélem, a 2013–2014-es tanév kezdetét jelző csengőszót diákok, szülők, tanárok egyaránt kiegyensúlyozott, nyugodt körülmények között várhatták, az eddig megszokott rendben – jegyezte meg Nagy Adél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gaztengerben a bankos házak

Az alacsony értékesítési árak miatt várnak ki a bankok a hitelesektől visszavett házak eladásával. Évek telnek, az ingatlanok állaga romlik. Tovább olvasom