Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kiegészült a kistérségi társulás elnöksége

Allerre nemet mondtak, Lengyelre igent. A csornai kistérségi társulásban sikerült az eddig hiányzó tisztségviselőket megválasztani. Személyi ügyekben hónapokig nem jutottak közös nevezőre a tagok.

Kiegészült elnöksége, így már nem jogellenesen működik a csornai többcélú kistérségi társulás tanácsa. A tavaly októberi választások óta nem tudták a vezetőket megválasztani a Csorna környéki polgármesterek.

Egy elnökhelyettes és egy elnökségi tag hiányzott a társulási tanács vezetőségéből. Az elmúlt hónapokban valamennyi tanácsülésen napirenden volt a tisztségviselő-választás. A tagok azonban nem jutottak dűlőre. Turi György, a társulás elnöke rendre Aller Imre kónyi polgármestert jelölte elnökhelyettesnek. Több sikertelen kísérlet után legutóbb változtatott és Lengyel Lajos szili községvezetőt javasolta az üres helyre. Személyét elfogadta a tanács és a törvény szerint titkos szavazással megválasztották. Az elnökségbe Bognár Sándorra érkezett javaslat és a sopronnémeti polgármestert is megszavazták.

Így kiegészülve, már jogszerűen működik a társulási tanács. Elnöke tehát Turi György csornai polgármester, helyettesei Szalay Imre (Bősárkány) és Lengyel Lajos (Szil). Az elnökség tagjai Németh Gergely (Szany) és Bognár Sándor (Sopronnémeti).

Olvasóink írták

  • 2. zsoltika36 2011. április 02. 13:41
    „Ez a térség áll, teljesen mindegy mit választanak meg.A mostani két vezetővel még inkább állni fog a térség fejlődése.Szerintem mindkettő polgármesterből hiányzik az agilitás.”
  • 1. Józan 2011. április 01. 23:28
    „Na végre, kiismerték Allert.:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálják a kastélyfelújítás kudarcát

A Nemzeti Vagyonkezelő vizsgálja a mihályi Dőry-kastélyban megkezdett, de be nem fejezett régészeti… Tovább olvasom