Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kiállítás és kulturális fesztivál

Kiállítás és három napig tartó kulturális fesztivál zajlott Beledben.
A Dél-Rábaköz legnagyobb települése immár negyedik alkalommal adott otthont a pünkösdi vigadalomnak.

Tompáné Balogh Mária polgármester köszöntőjével nyitott pénteken délután a negyedik Beledi Pünkösdi Fesztivál és Vásár. A nagyközség vezetője köszöntőjében hangsúlyozta: az immár hagyománnyá vált rendezvényen nemcsak a lakosságnak mutatkoznak meg a kiállítók és a fellépők, de a több mint félszáz kiállítónak is megmutatkozik a Rábaköz.

Ivanics Ferenc, a térség országgyűlési képviselője kijelentette: míg más településeken sorra mondják le a fesztiválokat, addig a belediek rendezvénye biztos alapokon nyugszik, amit az elmúlt négy év tapasztalatai bizonyítanak.

A vásár első napján adták át az elismeréseket. Vásári nagydíjban részesült a Kis-Rába Menti Takarékszövetkezet és vásári díjat adományoztak a kapuvári Halász Fürdőszobának. A megyei kereskedelmi és iparkamara elismerését kapta a Beledi Betonáru kft., a legszínvonalasabb kiállító címet pedig a csornai Kristóf Indycar kft. képviselője vehette át. A szervezők termékdíjat adományoztak Horváth Péternek és a Gemma Bútornak.

A fesztivál három napján több koncert, kiállítás és kulturális programok várták a vendégeket. Információink szerint több mint háromezren voltak kíváncsiak a rendezvényekre, ám többen hiányolták a koncertek – könnyűzene és operett – nagyobb közönségét. A „legnépesebb" sikert az esti bálok aratták, de szépszámú néző volt a helyi csoportok fellépésén is.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába: akciócsoport indul

Jövő héten szerdán Szentgotthárdon tartja alakuló ülését a Rába-szennyezés megszüntetéséért létrehozott magyar–osztrák akciócsoport. Őri István, a szaktárca kabinetfőnöke gyors eredményre számít. A csoportban a térségben élőket Nemes László, a Rába Szövetség elnöke képviseli. Tovább olvasom