Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Kiállítás a település múltjából

Megindult a közösségi élet Babóton. Molnár János polgármester elmondta, kevesebb pénzből, de változatosabb rendezvényeket szeretnének a községben. A művelődési házban a falu múltját tekinthetik meg a helybéliek.
Egyre erőteljesebb közösségi életről tudott beszámolni lapunknak Molnár János babóti polgármester. A településvezető szerint a csökkenő helyi forrásokat a babótiak egyre több, úgymond „társadalmi munkával" pótolják, melyre jó alkalmat adnak a község rendezvényei.

Molnár János: A fotókon lemérhető Babót fejlődése.
Molnár János: A fotókon lemérhető Babót fejlődése.

– Babóton két olyan programunk van, amely az egész falut vagy annak egy rétegét jobban megmozgatják, így a május végi falunap és az októberi idősek napja – mondta a polgármester. A falunapra a helyi költségvetés – a jelen gazdasági helyzetben – kevesebbet tud fordítani, tavaly 8–900 ezerből, idén csak valamivel több mint félmillióból tudnak gazdálkodni a szervezők. A csökkenő források mellett a polgármester újabb programelemek bevonásával tenné változatosabbá a falunapot, melyek közt gyermekműsor és rockkoncert is helyet kap.

– Ebben tudnak sokat segíteni a helybéliek, akik közül egyre többen állnak a falunapi kondérok mellé, az idősek pedig a sütőből kikerülő finomságokkal vendégelik meg a rendezvény látogatóit – mondta Molnár János.

A programokon kívül egyéb módon is szeretnék a közösség összefogását erősíteni, a nemrég kívül-belül felújított művelődési házban – a tetőszerkezetet idén javíttatnák – fotótárlat nyílt a falu hatvanas évekbeli közéletéről. A fotók alapján a helyiek felmérhetik településük fejlődését is.

Idei terveik közt sportpályafejlesztést és útportalanítást említett még Molnár János, hozzátéve: zajlik a járási rendszerre való felkészülés is.
– Ez azonban képlékeny dolog, hiszen a körjegyzőség kialakításáról még folynak a tárgyalások, egyelőre döntés nélkül – jegyezte meg Babót polgármestere.

Olvasóink írták

  • 1. aahh 2012. május 22. 20:24
    „huh ez óriási fejlődés, két rendezvény évente.......
    talán kellene foglalkozni a gazos telkekkel és elburjánzott élősövényes kerítésekkel is- ill azok tulajdonosait rászorítani a rendbetételükre. Vagy lebontatni a lassan utcára dőlő néhány házat...
    Elérni, hogy a fiatalok ne Veszkénybe menjenek építkezni... ez fejlődés lenne”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok Kapuváron és Csornán

Kapuvári kirendeltség (ügyintézés helye: 9330 Kapuvár, Szt. István király u. 2., tel.: 96/242-688). Tovább olvasom