Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

˝Ki tiltotta meg, hogy elmenjen pihenni?˝

Turi György polgármester a kamatokkal együtt közel hárommillió forintot kér a 2006–2010 között megmaradt 102 szabadságnapja után. Az üggyel kapcsolatban a Fidesz–KDNP csornai frakciója közleményben foglalta össze véleményét.„Turi György tősgyökeres csornaiként perli városát a 2006–2010 közötti ciklusban állítólagosan ki nem vett 102 nap szabadságának pénzbeli megtérítéséért. A polgármester az akkori megyei közigazgatási hivatal 2010-es állásfoglalására hivatkozik. Ám egyrészt a hivatal nem mondta ki egyértelműen, hogy a csornai polgármesternek jár a »jussa«. Másrészt az állásfoglalás jogi kötelező erővel nem bír.

A képviselő-testület a 2010-es választások előtt két hónappal szerzett tudomást arról, hogy Turi György ilyen nagyszámú szabadságot halmozott fel. Ekkor még el lehetett hitetni a csornai polgárokkal, hogy ezt a város érdekében teszi.

Megválasztása után azonban azonnal bejelentette pénzbeli igényét, amely még a most követeltnél is magasabb volt. A képviselő-testület nem támogatta a pénz kifizetését. Abban az időszakban, amikor Turi Györgynek főállású alpolgármestere volt, miért nem vette ki a szabadságát? Ki tiltotta meg, hogy elmenjen szabadságra? Kinek jelezte minden év végén, hogy elmaradt szabadsággal rendelkezik? A képviselő-testülethez – ami a polgármester munkáltatója is – ilyen irányú jelzés nem érkezett, pedig azt a Fidesz–KDNP frakció támogatta volna.

Képviselőink szerint erkölcsileg is kifogásolható Turi György magatartása, mellyel több mint 3 millió forintos anyagi terhet róna Csorna lakóira. Egyedi igényéről pedig majd a bíróság dönt" – írja a csornai Fidesz–KDNP frakció.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szirénapróba Szilban

Január 23-án reggel kilenc és tíz óra között 2 perces szirénajelzés lesz hallható Szilban. Tovább olvasom