Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Ki takarítsa el a levágott faágakat?

Csorna egyik utcájában július 20-a körül az E.ON áramszolgáltató szakemberei gallyaztak a vezetékek biztonsága érdekében. A levágott ágak azóta is az árokban hevernek.
A lakók érdeklődésünkre elmondták: nem értesítették őket a gallyazásról, arra ébredtek, hogy vágják a fákat. Állításuk szerint tavaly ugyanígy jártak, egy idő után maguk takarították ki az árkot.

Az E.ON ügyfélszolgálatánál azt tudakoltuk: kinek a feladata a fahulladék eltakarítása, elszállítása? Az ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint a hatályos törvény értelmében ez nem az áramszolgáltató dolga.
Utánajárván a dolognak, ehhez képest a villamos energiáról szóló 2001. évi törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet a következőt mondja ki: „Ha az engedélyes a (...) jogosultságával élve fákat, bokrokat, azok ágait, gyökereit távolítja el és azokra az ingatlan tulajdonosa nem tart igényt, az engedélyes köteles saját költségén az ingatlanról eltávolítani."

(Az említett jogosultság az áramszolgáltató vezetékjogára vonatkozik, melynek alapján idegen ingatlanon a vezeték mentén lévő, a biztonsági övezetet sértő fákat, bokrokat, azok ágait, gyökereit eltávolíthatja.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolatáska, tankönyv, füzetek, írószer – ezrekért

Egy-egy iskolás gyerek „útnak indítása” augusztus végén, szeptember elején súlyos, több… Tovább olvasom