Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Ki hibázott a körjegyzőségben?

Az egykori ciráki körjegyzőség jegyzője szerint nem adminisztrációs hiba, hanem a himodi testület kései döntése hátráltatta a mihályi közös hivatal létrehozását. A himodi polgármester viszont úgy véli, nem volt ellenérdek, a körjegyzőség nem hívott össze pótlólag testületi ülést.

Mint azt lapunk Hárman maradtak egyelőre egyedül címmel megírta, a mihályi közös önkormányzati hivatal adminisztrációs hiba miatt később tudott megalakulni.

Csillagné dr. Fábián Éva, a megszűnő körjegyzőség volt körjegyzője viszont úgy véli, nem adminisztrációs hiba történt, hanem a himodi testület hibázott.

– A körjegyzőség dolgozói részéről a megszüntető okirat elkészítése során adminisztrációs hiba nem merült fel – fogalmazott a körjegyzőség jegyzője. Véleménye szerint a késleltetés oka, hogy Himod képviselő-testülete nem hozott önkormányzati testületi határozatot a megszüntetésről és a megszüntető okirat elfogadásáról. Így a körjegyzőséget megszüntető dokumentum sem született. (Vagyis a körjegyzőség fennálltáig nem alakulhatott meg a közös hivatal – a szerk.)
– A határozatot a napokban a himodi képviselő-testület pótolta és a megszüntető okirat aláírására a polgármestert felhatalmazta. Ő ennek eleget tett, így az eljárás folytatódhatott a korábbi akadályok nélkül – jegyezte meg Csillagné dr. Fábián Éva.

Módos Ferenc polgármester az előzőekkel kapcsolatban kijelentette, a körjegyzőség vezetése december 18-án összehívott egy ülést a következő napra, melyen Himodról csak két képviselő tudott volna megjelenni.

– Ennek tudatában a jegyzőtől azt a választ kaptuk, hogy a törvény erejénél fogva a megjelenésünk nélkül is feloszlik a körjegyzőség – mondta a polgármester. Ez azonban téves vélemény volt. Mire ez kiderült, január közepe lett.

– A mihályi polgármester és a közigazgatási hivatal is jelezte nekünk ezt a tényt, így testületünket azonnal összehívtuk és meghoztuk a szükséges döntést – jegyezte meg a himodi polgármester. Hangsúlyozta, semmiféle ellenérdekeltség nem volt Himod részéről a mihályi közös hivatal megalakulásával kapcsolatban, hiszen jelenleg is ez utóbbi látja el a himodi adminisztrációs feladatok jó részét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvénytelen volt a csornai zárt ülés

A kormányhivatal szerint a plénum nem tárgyalhatta volna zárt ülés keretében az oktatási intézményekről szóló előterjesztést. A csornai polgármester röviden reagált. Tovább olvasom