Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Kézről kézre adták a Ringa-üdülőt

A kapuvári húsgyár balatongyöröki üdülőjének ügye bírósági szakaszba érkezett.
A kapuvári húsgyár balatongyöröki üdülőjének ügye bírósági szakaszba érkezett. Az üzem előző tulajdonosa értékesíteni szeretné az ingatlant, a szakszervezet azonban nem adta áldását az üzletre.

– Úgy látszik, még évekig nem ér véget a kapuvári húsgyár kálváriája – mondta Pászli Tibor, a húsüzemi szakszervezet vezetője. Rosszkedvét az okozza, hogy a gyár előző tulajdonosa, a Leisztinger Tamás fémjelezte Aragó mindenáron el akarja adni a húsgyár balatongyöröki üdülőjét.
– Mind az üdülő, mind például a kapuvári tekepálya a privatizációs szerződésben a jóléti vagyonok közt szerepel és napjainkra úgy látszik, „megérett" az értékesítésre – kesergett a szakszervezeti vezér.
„ Az üdülőt a kapuvári gyár munkásgárdája szombati ingyenmunkában építette, az akkori vezetés több éven át a béremelésre fordítható összeget is az üdülőre költötte."

– Elképesztő, hogy a gyárat privatizáló Leisztinger-féle csapat mire nem volt képes azért, hogy az üdülőt megszerezze a szakszervezettől – mondta Pászli Tibor. Elmondása szerint még új szakszervezetet is szerveztek a Ringa felszámolását végző dolgozókból, csak azért, hogy annak tulajdonába kerüljön a nagy értékű ingatlan. Szerencsére az újraszervezett dolgozók betagozódtak a kapuvári csoportba. A szakszervezet minden lehetséges eszközt bevetett azért, hogy tulajdonában maradjon az üdülő, az épület meghirdetését azonban így sem tudták megakadályozni. Ügyükkel végül bíróságra mentek: az első tárgyalást május közepére írták ki.

A szakszervezet budapesti ügyvédje azonban nem sok jóval kecsegteti a kapuváriakat. Pászli Tibor is úgy véli, az üdülőt vélhetően nem kapják vissza, de egyéb kedvezményeket próbálnak kicsikarni. Itt többek közt egy üdülési alapítvány létrehozására vagy kedvezményes üdültetési jog biztosítására próbálják rávenni Leisztingeréket. – Komoly ellenféllel állunk szemben, de nem adjuk fel – mondta Pászli Tibor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem az önkormányzat fizet az újra készülő burkolatért

Nem az önkormányzatot terhelik annak az útjavításnak a költségei, amit Csornán a Szent István téren… Tovább olvasom