Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Kezében az arany varázspálca

Élete első nemzetközi versenyén harmadik helyezett lett Kiss Balázs bűvész. A kapuvári fiatalember ismerősétől tanulta első trükkjét, azóta már több százat ismer. Ahogy mondta, csak szórakoztatni akar.

Harmadik lett a kapuvári Kiss Balázs a tizedik alkalommal megrendezett, nemzetközi Joker Magic Arany Varázspálca nevű bűvészversenyen. A húszéves fiatalember a félszázas nemzetközi mezőnyben életében először mérette meg magát.

A színpadi és úgynevezett mikromágia (kártya- és pénz- trükkök) kategóriák közül utóbbiban indult és a neves nemzetközi bűvészzsűri tetszését is elnyerte a kapuvári fiú.

Kiss Balázs lapunknak elmondta, egy tízperces attrak- cióval készült a megmérettetésre.

Kiss Balázs: Állandóan tanulni kell ebben a szakmában is.
Kiss Balázs: Állandóan tanulni kell ebben a szakmában is.

– Egy ilyen programban négy-öt úgynevezett rutin van (egy-egy rutin több trükkből áll), melyeket kifejezetten erre a versenyre tanultam meg – mondta.

Az ifjú varázsló nyolc éve kezdett el ismerkedni a trükkök világával – megjegyezte: neki is volt Rodolfo-doboza –, amikor egyik ismerősétől ellesett egy kártyatrükköt.

– Először csak a baráti kört akartam elkápráztatni, később aztán számos kelléket és sok-sok trükköt szereztem be Molnár Gergely neves bűvész útmutatásai alapján – beszélt a tanulóévekről Kiss Balázs. Az elmúlt évek alatt aztán több száz trükköt tanult és gyakorolt be. Ám kiemelte, ebben a szakmában nem lehet megállni, a mutatványok szinte naponta avulnak, így csak állandó továbbképzéssel lehet a pályán maradni.

– Jelenleg ez tölti ki napjaimat. Reményeim szerint a következő évtizedekben is a bűvészetnek szentelhetem magam, szeretném az embereket szórakoztatni – mondta Kiss Balázs.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szokások: aranyos víz, komatál és fehér vasárnap

Tovább olvasom