Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Kezdődik a telekeladás Farádon

Hamarosan húsz építési telek értékesítése kezdődik Farádon – tudtuk meg a település újraválasztott polgármesterétől.
Tompos Béla ismét elnyerte a farádi választók többségének bizalmát, így a második ciklust kezdhette meg a polgármesteri poszton. Kicserélődött a képviselők egyharmada is a kis híján kétezres lélekszámú településen. A falu régi-új vezetőjét a tervekről kérdeztük.

– Ott kell folytatnunk, ahol abbahagytuk a választás előtt – kezdte válaszát Tompos Béla. – Első feladatunk a 85-ös főúttól délre lévő területen, a lovaspálya mellett kialakított építési telkek értékesítése, új utca létrehozása. A villanyhálózat már elkészült, a vízvezeték szerelése folyamatban van azon a részen. Az első ütemben húsz, nyolcszáz négyzetméteres házhelyet kívánunk eladni, az összes telek száma meghaladja a hatvanat. Nem kevésbé fontos tennivaló három utcában az aszfaltozás elvégzése. Erre a célra pályázunk, ám a szükséges önrészt is elő kell „varázsolni". Arra gondoltunk, hogy a saját részt ingatlanértékesítésből próbáljuk fedezni. Azt ugyanis nem hiszem, hogy a beharangozott megszorítások mellett képesek lennénk megtakarítást elérni.

Farád első embere már-már elodázhatatlannak tartja, hogy a leromlott állagú, több mint százharminc éves, aládúcolt óvodaépület helyett újat építsenek.

Még a tavasszal kaptak ígéretet a támogatásra, remélik, hogy ez valóra is válik. Az iskolában is akad feladat. Például folytatni kellene a nyílászárók cseréjét, ami ugyancsak pályázati támogatással lehetséges. Emellett pedig a negyvenéves lapos tetős épületre hagyományos tetőt kellene építeni. Ám a felsorolás még nem ért véget, hisz sürgősen korszerűsíteni akarják a kultúrház fűtését. Ha a szomszédban lévő konyha kazánja elbírja a további terhelést, akkor onnan biztosítják a meleget, ha nem, új kazánt vásárolnak. A fűtés korszerűsítésére rendelkezésre áll a pénz. Azután a községháza fűtését is rendbe kellene tenni. Tehát megoldandó feladatból Farádon sincs hiány, anyagiakból annál inkább. Ezért a régi-új polgármesternek, valamint a részben új képviselő-testületnek lesz mit tenni a következő négy esztendőben, s egyúttal bizonyíthatják, hogy nem érdemtelenül kaptak bizalmat a lakosságtól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornán félszázan emlékeztek a vértanúkra

Csornán szombaton késő délután emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 50.… Tovább olvasom