Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kezdik belakni az új kórházi szárnyat

Több mint tízmillió forintból fejlesztik a kapuvári kórház élelmezési rendszerét. Az új rendelőbe napjainkra minden szolgáltatás beköltözött, már az angiológia birtokbavételének tervezése folyik.
Több mint tízmilliós – saját erős – beruházással fejlesztik a kapuvári kórház élelmezési rendszerét. Vámosné Áder Anna gazdasági igazgató elmondta, az intézmény eddigi pavilonrendszere nem tette lehetővé, hogy korszerű, tálcás rendszerben szolgálják fel a betegeknek a napi étkezést. A kórház felújítása révén szinte minden épületet összekötöttek egymással, ezáltal a beltéri élelmiszer-szállítás lehetővé vált.

– Már tavaly elkezdtük, ám a napokban fejeződött be az új élelmezési rendszer kiépítése, melyben termotálcákon kapják betegeink az ebédet és a különböző napi élelmet – mondta a gazdasági igazgató. Hozzátette, a rendszer logisztikai kidolgozása folyik éppen.

A napokban költöznek a védőnők az új járóbeteg-központba.
A napokban költöznek a védőnők az új járóbeteg-központba.


– Az új angiológiai épület beköltözését előzi meg a napokban a védőnői szolgálat helyiségeinek birtokbavétele – mondta a gazdasági igazgató. A szolgálat ez idáig – tíz éve – az Arany János utcában kapott helyet, ám a járóbeteg-központ elkészültével végre méltó helyre költözhetnek a védőnők is. Az átköltözés hat védőnőt érint, új helyükön a védőnői szolgálat mellett a csecsemő- és terhestanácsadás is helyet kap. Vámosiné hozzátette, az új járóbeteg-központi helyiségek mellett az egykori gyógyszertári épületben egy prevenciós szobát is működtet a védőnői szolgálat, ahol baba-mama klubot is üzemeltetnek.

A gazdasági igazgató elmondta, nemcsak új helyiségeket, hanem új felszerelést is kapnak a védőnők, melynek felét a nagy projektekből, felét a kórház saját költségvetéséből finanszírozta, például csak gépekre, műszerekre is több mint 300 ezer forintot költöttek.

A védőnői szolgálat az új helyén már május 23-tól, hétfőtől fogadja a látogatókat, az új helyszín mellett új telefonszámon is elérhetők (96/536-539).

Vámosné Áder Anna elmondta, a védőnői szolgálat beköltözésével teljessé vált az új járóbeteg-központ („R" épület), minden rendelő a helyére költözött. Az intézmény nagy beköltözéseiből a napokban az új angiológia épületének birtokbavétele következik. A „K" épület használatbavételi engedélyét megkapta az intézmény, már szervezik a rakodóbrigádokat.

Olvasóink írták

  • 1. levente0304 2011. május 21. 11:49
    „Kapuvár, az ország leggazdagabb kórháza. Jó példa erre, hogy a saját portásaik mellé, drága pénzen biztonsági őröket alkalmaznak. /Munkájuk minőségéről most inkább nem írnék/ Kiváncsi lennék mennyibe kerül ez a kórháznak, vagy a városnak!?? Illetve ki profitál még, ebből az esztelen pénzköltésből???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy nap az egészségért Csornán

Május 24-én délelőtt kilenc órától délután négy óráig a hipertónia világnapján egészségnapot… Tovább olvasom