Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Kevesebb postaláda

"Csornán a postaládákat leszerelték, nem lecserélték. Ez szolgáltatás?" - kérdezte egy olvasónk SMS-ben.
Az SMS-t küldő olvasó érdeklődésünkre elmondta: azt kifogásolja, hogy a városban sokkal kevesebb postaláda található most, mint korábban. Szerinte hosszú sétát kell annak megtennie, aki levelét be akarja dobni a gyűjtőbe.

A felvetésre Gulyás Ernő, a Magyar Posta nyugat-magyarországi területi igazgatója reagált.

– Az előírás rendelkezik arról, hogy minden bejelentett lakóhelytől légvonalban legfeljebb ezer méter távolságon belül legyen postaláda. Ez azt jelenti, hogy a postaládák kétezer méterre vannak egymástól – mondta Gulyás Ernő. – Csornán valóban kevesebb levélszekrény van most, és nem mindenhol a régiek helyére kerültek az újak. Az intézkedésnek az volt az oka, hogy csökkent a levélforgalom. A statisztikák szerint egy átlagember évente két levelet ad fel.

Volt olyan postaládánk, amelybe hetente mindössze három küldemény került, ami nagyon kevés. Költségeink viszont ekkor is vannak, hiszen karban kell tartani a gyűjtőket, naponta üríteni kell. Ezek miatt döntöttünk az áthelyezések, és a csökkentés mellett.

Olvasóink írták

  • 2. miro132 2008. március 20. 12:00
    „Felhaborito az hogy a belvarosban nem hagytak egy darab postaladat sem. Ez foleg akkor sem erteheto hogy a postakocsi amugy is melmegy ezek mellett a regi postaladak mellett amikor videkre megy vagy a tavolabbi postaladahoz megy. Ez arra joo hogy bosszantsa a helyieket akik igy gyalogolhatnak a tavoli postara!!!”
  • 1. Cseter János 2008. január 21. 16:51
    „Hát igen, ha kevesebb a fogyasztás fejjebbviszik az árát! A bevétel nem eshet, hisz a piac diktál. Igy van ez máshol és mással is. Persze nem így a bérekkel és a nyugdíjakkal! Ott nincs "elírás" sőt normális képviselet sem! Ott, ahol a nép nem képes összefigni ott előbb utóbb kihalás lesz belőle! Nem lesz persze gond a mai vezetőségeinknek,hisz nekik mindegy, hogy kiket zsákmányolnak ki! Kinait, négert, vagy indiánt! Lényeg hogy elég buta legyen az összefogásra és ajogai kiharcolására! Nem véletlenül vannak a tanárok munka nélkül, sőt vannak, akik unalmukban a saját megnyomorított sorstársait nézik ellenségnek, ha a valóságot próbálja magértetni, e még nem cenzúrázott sajtó lehetőségben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi mezőny a kétéves asztalitenisz-egyesület versenye

Kapuvár - Két éve, jobbára saját anyagi forrással működik a Kapuvári Asztalitenisz Club. A sport… Tovább olvasom