Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Kevesebb közlekedési baleset a Rábaközben

Az adatok kedvező képet mutatnak az ez évben történt közlekedési balesetek számának alakulását illetően. Ez a megállapítás Csornára, Kapuvárra és a két város környékén lévő településekre érvényes.
A Csornai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának illetékességi területén – Csornán, Kapuváron és a két város környékén – idén huszonöt százalékkal csökkent a sérüléssel járó közlekedési balesetek száma. Ilyen mértékű csökkenésre évek óta nem volt példa – közölte Széles László őrnagy. A közlekedésrendészeti osztály vezetője a jelentős javulás okait boncolgatva elmondta, hogy a nyári, három hónapig tartó sebességmérő akció meghozta az eredményét. Ugyancsak kedvező fejlemény, hogy a tavalyi tizenkettővel szemben az idén öt halálos baleset történt.

Egy Suzuki volt: Vétlen vezetője meghalt.
Megdöbbentő – és ez általános tapasztalat –, hogy a halálos balesetek során az elhunytak fele a vétlen, a szabályokat betartó járművezetők közül kerül ki. Kiemelésre érdemes, hogy a rendőrök az elmúlt évben intenzív kampányba kezdtek az ittas vezetők kiszűrése érdekében. Az adatok szerint a tavalyi huszoneggyel szemben az idén öten okoztak ittas állapotban balesetet. A halálos balesetek okozói között viszont nem volt ittas személy, ellentétben az elmúlt esztendővel, amikor hat ilyen járművezetőt találtak. A gyorshajtás miatt bekövetkezett balesetek száma – köszönhetően az említett sebességmérő akciónak – az első helyről visszaszorult, jelenleg a kanyarodási szabályok megsértése, az elsőbbségi jog meg nem adása áll az élen az okok közül. Jelentős javulás tapasztalható a vasúti átjárókban, hisz az idén „csak" két könnyű sérüléssel járó autó-vonat ütközés történt.

Széles László elmondta, hogy a jövő évben a rendőrség drogellenes munkájából a közlekedésrendészet is kiveszi a részét. Ezért minden egységet droggyorsteszttel láttak el, amely ötféle kábítószer jelenlétét mutatja ki a vizeletben. Például a leggyengébb drogot még harminc nap után is jelzi.

– Az eredmények tekintetében az idei a legjobb az elmúlt évek közül. Ebben az esztendőben nem a kisebb jelentőségű, úgynevezett súlytalan dolgokkal foglalkoztunk, sokkal inkább a súlyosabb, veszélyesebb ügyeket helyeztük előtérbe – jelentette ki az osztályvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új műszert kapott a rendelőintézet

A kapuvári rendelőintézet szemészeti rendelője nemrégiben új műszerrel gyarapodott. Az aplanációs… Tovább olvasom