Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Kevesebb intézmény, hivatalnok

Csorna - A korábbi hat helyett négy osztály látja el a hivatali feladatokat a csornai városházán, ahol csökken az álláshelyek száma is. Az oktatási intézmények átszervezése során huszonhat és fél státus szűnik meg.
Csornán a képviselő-testület döntése nyomán jelentősen átalakul az intézményhálózat. A közoktatás átszervezése mellett azért döntött a fenntartó, mert az ellátandó feladatok normatív állami támogatása az idei évtől drasztikusan csökkent, az önkormányzatnak saját forrásból egyre többet kell a fenntartásukra fordítani.

Megszűnik a Csornai Középiskola, Kollégium, Alapfokú Művészetoktatási és Általános Iskola, Óvoda, helyette három alapfokú intézmény összevonásával létrejön a Széchenyi István Körzeti Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda. További intézmények: Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, valamint a Kossuth Lajos Szakiskola.

Az átszervezéssel 26,5 státust építenek le, így az éves megtakarítás várhatóan mintegy 60 millió forint lesz, melynek hatása a jövő év második felében lesz érzékelhető.

A Széchenyi István Körzeti Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda igazgatói teendőit augusztus elsejétől egy évig Kristófné Horváth Erzsébet látja el. A Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatójaként – szintén egy évig – Kovács Istvánné tevékenykedik. Kristófné a Széchenyi-iskola, Kovácsné a Hunyadi-gimnázium intézményegység-vezetője volt korábban. A többi intézményben maradnak az eddigi vezetők. A napközi otthonos óvodában nyolc csoportot szerveznek, ezen belül ötöt a Bóbitában, kettőt a Napsugárban, egyet a Katicában.

Változások lesznek a polgármesteri hivatalban is: az eddigi hat helyett négy osztály látja el a feladatokat és hét álláshely megszűnik. A hétfős létszámcsökkentéssel és két osztályvezetői besorolás megszüntetésével elérhető megtakarítás évente 23–24 millió forint. A kiadáscsökkentés várhatóan 2008 márciusától jelentkezik.

Az új osztályok. Szervezési és hatósági osztály, vezetője dr. Kocsis Ottó. Igazgatási osztály, vezetője dr. Egresiné dr. Kiss Mária. Gazdálkodási és intézményfelügyeleti osztály, vezetője Varga Beáta. Beruházási és városüzemeltetési osztály, vezetője Berzlánovichné Nagy Eszter.

Turi György polgármester elmondta, hogy az oktatási intézmények ügyeinek intézésére egy gazdasági csoportot hoznak létre, melynek székhelye a Széchenyi-iskolában lesz. A gyámhivatalt és az adócsoportot pedig – szintén takarékossági szempontok alapján – a városházán helyezik el. A város vezetője megjegyezte: a 2006–2007-es tanévben a normatíván és a kiegészítő támogatáson felül 93 millió forintot kellett az önkormányzatnak az oktatási intézményekre fordítani. Ez tanulónként 164 ezer forintot tesz ki.

Haszonits József
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Acsalag és Barbacs iskolája tagintézményként

Csorna - Lapunkban már beszámoltunk róla (Kisalföld, 2007. május 12.), hogy az acsalagi önkormányzati képviselők egyik fele ellenzi, másik fele támogatja az általános iskola bezárását. Ám a hattagú képviselőtestületnek mostanra sikerült egyhangúlag határoznia az intézmény jövőjéről. Tovább olvasom