Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Kevés napfény és fürdőző

Mészáros Manuéla, a kapuvári termálfürdő vezetője szinte az iskolapadot váltotta fel az igazgatói székkel.
Mészáros Manuéla, a kapuvári termálfürdő vezetője szinte az iskolapadot váltotta fel az igazgatói székkel. Tanulmányai végeztével, az első munkahelyén lett pár hónap alatt az intézmény vezetője. „Hogy stílusosan fejezzem ki magam, egyszerre a mély vízbe dobtak" – mondta a fiatal fürdővezető. Elhivatottságát, felkészültségét azonban mi sem jelzi jobban, mint hogy lapunk megkeresésére már kész statisztikákkal szolgált a strand forgalmáról.

Télen is nyitva

Mészáros Manuéla elmondta: a teljesen még most sem kiépült intézmény első idénye a várakozások szerint alakul, bár a legnagyobb úr az idén elég változékony időjárás. Mind a gyógyászati épület befejezése, mind az időjárás közrejátszott abban, hogy a nyár eleji nyitás kissé elhúzódott, de a vendégeket talán vigasztalja az a tudat, hogy ez évtől a fürdő csak a szabadtéri strandot zárja ősszel. A gyógyászati épület egész évben várja a frissülni, gyógyulni vágyókat.

Ellenőrzött vízminőség

A vízminőséggel egész évben nincs probléma, épp ottjártunkkor vizsgálta a Pannon-Víz rt. a medencék vizének minőségét. Akkreditált laboratóriumukban kéthetente vesznek mintát a kapuvári gyógyvízből. A szolgáltatások terén is igyekeznek felzárkózni a kapuváriak.

Naponta kétszer

Új, karszalagos beléptetőrendszerük minden vendég tetszését elnyerte, napi kétszeri belépésre jogosít.
A felnőttbelépő hétszáz forint, de délután egytől csak ötszázat kell fizetni. Nyugdíjasok, diákok kedvezményes jeggyel látogathatják a fürdőt.
Aki a gyógyászati épület szolgáltatásait is igényli, annak egy ezrest kell leszurkolnia a nemrég kiépített bejáratnál. A fürdővezető elmondta, jelenleg tizenkét ember dolgozik a létesítményben.

Statisztika

Az elmúlt hetek kánikulája és az azóta beköszöntött nyári ősz statisztikája számokban: a kapuvári strand júniusi látogatottsága átlag száznyolcvan fő naponta. Ez harminc vendégtől hatszázig terjedő vendégszámot jelent. A júliusi kánikula már megdobta az adatokat, közel kétszázharmincas napi átlaggal, de a szórás itt harminctól már több mint nyolcszáz napi vendégig terjed. A visszaesett augusztus eleji hőmérséklet miatt azonban alig százfős átlagot produkáltak az elmúlt napokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Altatógépre gyűjt pénzt a kórház

Meghibásodott a csornai Margit Kórház életmentő altatógépe. Egy új berendezés ára viszont 15 millió forint, amit önerőből nem tudnak előteremteni. A kórház és az önkormányzat most a helyiek segítségét kéri, levélben. – Három hete indítottuk el a gyűjtést az új altatógépre, most személyesebb formában keressük meg a csornaiakat – tájékoztatta a Kisalföldet az igazgató főorvos. Tovább olvasom