Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Kevés a tüzelő, át kellene alakítani a fürdőszobát

A 32 éves Barta Ádám édesanyjával él Szanyban. A fiatalember súlyos betegségben szenved, jóindulatú kötőszöveti daganata van, úgynevezett neurofibromatózis. Kerekes székben éli mindennapjait, ápolásra, gondozásra szorul.
Barta Ádám betegségét 7 éves korában diagnosztizálták, de komoly leépülése 2006-ban kezdődött. Előbb egy csonttörésen esett át, aztán egy, majd két mankó segítségére szorult. Végül kerekes székbe kényszerült és ma már csak a bal kezét tudja mozgatni. Idén szeptemberig Érden éltek, ám családi életük, körülményeik nem tettek jót a fiúnak. Így édesanyja szülői házába, Szanyba költöztek, azaz „haza".

Ádám betegsége nem gyógyítható, a szinten tartáshoz étrend-kiegészítőkre, vitaminokra, sok gyümölcsre van szüksége.

– Kis megtakarításunk elfogyott, amikor a szanyi, százéves házat akadálymentesítettük – mondta Barta Ádám. – Egy kis tüzelőt vásárolt édesanyám, aztán elfogyott a félretett pénzünk. Havi bevételünk csekély, kettőnk nyugdíja nem éri el a nyolcvanezer forintot. Édesanyám rokonai sokat segítenek, de mindent ők sem tudnak megoldani, ezért kérem a Kisalföld alapítványának a segítségét. A fürdőszobánkat kellene még alakítani, a házat kifesteni, félek, hogy tűzifánk sem lesz elég. Gáz ugyan van a házban, de nagyon sokba kerülne, ha csak azzal kellene fűtenünk.
Barta Ádám még elmondta: 63 éves édesanyja jelenti számára a támaszt. Édesapjától segítséget, támogatást nem remélhet, így egymásra és kevéske nyugdíjukra utaltak. Ádám azelőtt kárpitosként dolgozott és elvégzett egy informatikai tanfolyamot. Mivel mozgásképtelen, munkát nem tud vállalni, esetleg olyat, amit a kerekes székben ülve, számítógépen tud ellátni. „Bízom a jóakaratú emberek segítőkészségében" – tette hozzá Ádám.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári húsgyár: felszámolják a Bacon Kft-t is

Két hónappal a Kapuvári Hús Zrt. után a gyárat üzemeltető másik társaság, a Kapuvári Bacon Kft.… Tovább olvasom