Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Kevés a jég a korcsolyázóknak

Befagyott tavak adnak csak lehetőséget a téli sportolásra a Rábaközben. Igaz, a korcsolyázók a jégen kívül mást nem vehetnek igénybe, nincs még hagyománya a „jeges vendéglátásnak" a térségben, bár tervek vannak.
Kevés olyan jeges felülete van a Rábaköznek, ahol a korcsolyázni vágyók hódolhatnának sportjuknak. A nem „hivatalosan" befagyott tavakon mindenki a saját felelősségére csúszkálhat. Csornán a Vilmos parki tavon, Kapuváron a Váti-tó jegén, Kónyban a Keréktó Szabadidőközpontban van alkalmas jég.

A Váti-tó jegét a városháza illetékesei ellenőrzik és jelzik, mihelyt megfelelő lesz a korcsolyázásra. Kónyban a Keréktó Szabadidőközpontban néhány évvel ezelőtt alakították ki a mesterséges tavat. Telente sokan használják ki a lehetőséget, és idén is egy hete elérte a jég a szükséges vastagságot. A használható felület közel nyolcezer négyzetméter, így a falu összes gyereke elfér rajta. Ha nem is minden, de jó részük e hétvégén is megjelent a parkban.

Csornán a Vilmos parki úgynevezett nagytó nyújtja a téli kikapcsolódás lehetőségét. Egy évvel ezelőtt az egész terület korcsolyapályává változott gyakorlatilag a 85-ös főút és a Toldi utca között, a magas vízállás miatt. Most csak a tó eredeti medrét használhatják a helyiek.

Szárföldön a 85-ös főút mellett az önkormányzat nemrégen tetette rendbe a tavat és környezetét. Csúszkálásra, korcsolyázásra alkalmas jégréteg alakult ki az elmúlt hetekben, amit ki is használnak a helyiek. Horváth Ferenc polgármestertől megtudtuk: jövőre várhatóan elkészül a tó partján a kerékpáros-pihenő fedett épülete. Úgy tervezik, hogy télen majd a korcsolyázók is igénybe vehetik és kisebb rendezvényeket is tartanának ott. Bősárkányban ugyancsak lenne megfelelő vízfelület. Ahogy Szalay Imre polgármester elmondta: tavukat az elmúlt napokban mélyítették, a terepet rendezték. A már meglévő jégréteget feltörték a munkák során, így nem egyenletes a felület, veszélyes lenne rámenni. Egy év múlva azonban terveik szerint a téli jeges sportokra is alkalmas lesz a 86-os főút melletti park tava.

Olvasóink írták

 • 2. csipes72@t-online.hu 2012. február 13. 15:04
  „A zsilipet ellenöriztétek volna hogy le van-e zárva <moderálva>”
 • 1. pacalpöri 2012. február 13. 11:52
  „Ami a váti-tavat illeti...szégyen az önkormányzatra nézve!!!
  Se télen se nyáron nem való semmire.
  Más városok ilyen Isten adta lehetőséggel már bőven kezdtek valamit.
  Azok a feliratok, hogy csak saját felelőségre...felette meg tilos :-(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szil: sütisütő verseny, jutott a rászorulóknak is

A máktorta képviseli a süteményeket a szili farsangon, a versenyre 25 tálcával neveztek a… Tovább olvasom