Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Ketten kapnak díszpolgári címet

Rendhagyó módon két díszpolgári címet oszt ki idén a csornai önkormányzat. A köztársasági elnök, illetve a helyi máltais csoport volt vezetője kapja meg az elismerést.
Két díszpolgára lesz idén Csornának. Nevek említése nélkül ezt jelentette be a tegnapi képviselő-testületi ülésen Horváth Péter jegyző. Amint azt a Kisalföld korábban megírta, egyikük a csornai születésű köztársasági elnök. (Kisalföld, 2012. június 1.) Lapunk információi szerint Áder János mellett ebben az évben Varga József, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának volt vezetője is részesül az elismerésben.


A díszpolgári címekről először májusi ülésén döntött a képviselő-testület. Pár nappal később Turi György polgármester rendkívüli ülést hívott össze a témában, ahol megerősítették korábbi határozatukat, így mindkét jelölt megkapja a megtisztelő kitüntetést.

A testületi ülés napirendjén szerepeltek a város közlekedését érintő kérdések. Több ponton is változtatásokat vezetett be a plénum. Elfogadták a Széchenyi István Körzeti Általános Iskola működéséről szóló beszámolót, és a polgármester tájékoztatóját is a kistérségi társulásban végzett munkájáról. Hatályon kívül helyezték a képviselők a vízszolgáltatás díjaival kapcsolatos rendeletüket, mivel a törvény szerint már nem az önkormányzat, hanem az illetékes miniszter hatásköre a díjak megállapítása. Megszavazta a testület, hogy a Városi Művelődési Központ fűtését még nyáron korszerűsítsék, elkerülendő a későbbi gondokat. Módosították az idei költségvetési rendeletet, amire többek között a Margit Kórház fenntartóváltása miatt is szükség volt.

Meghatározták az önkormányzati oktatási-nevelési intézmények csoport- és osztálylétszámait és elfogadták a közalapítványok működéséről szóló beszámolót. Módosították a város településszerkezeti tervét, illetve a külterületi övezeti rendszeréről és helyi építési szabályzatáról szóló rendeletet. A leendő M85-ös főút építésével, a nyomvonallal kapcsolatos ez az intézkedés. A testületi ülés döntéseire és hátterükre visszatérünk.

Olvasóink írták

  • 3. Jerry 2012. június 23. 08:59
    „Gratulálunk a városi vezetésnek ezért a nehéz de jó döntésért.Áder úr biztos megérdemli hisz sokat tett a városért.Már azzal is, hogy itt született, mivel itt volta kórház.Ha most születne, akkor Győrben lenne díszpolgár, mivel a csornai kórházat megszüntették.Persze ezért az egész képviselő testület lehetne díszpolgár, hisz némelyek itt születtek,mások nem, de a lélekszámot növelték, nem sok más hasznosat tettek városunkért.Csak tessék bele lapoznia Kisalföld napi híreibe.Kapuváron zajlik az élet, rendezvény rendezvényt követ,a környező falvakban is eseménydús közélet zajlik.Csornáról egyetlen pozitív hír volt a napokban, hogy nagy sikerű közmeghallgatást tartott a vezetés hat embernek.Tehát minden érdeklődő lakosra két fő képviselő jutott.Köszönjük a város vezetésének.sokat tesznek a városért,de még többet rá.Talán ezért lehet az, hogy sok helyen nem is jegyzik már Csornát.Lásd az enesei körforgalomnál ki sincs írva Csorna ,csak Kapuvár meg Sopron.Végül is kit érdekel, hogy hol van Csorna,mi történik ott?Legkevésbé Áder Jánost,meg a képviselőit.Köszönet érte.”
  • 2. blaze 2012. június 20. 19:32
    „Mit is tett Áder Csornáért? Én nem nagyon látok eredményt!Büszke lehet rá a város, Papp Józsival egyetemben!”
  • 1. vahur 2012. június 20. 08:56
    „Azért lenne olyan ember a városban aki meg is érdemelné a díszpolgári címet. Nem a segget kéne nyalni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táborozás egész nyáron Beleden

Az önkormányzat és az Egyesített Szociális Központ felmérése alapján állították össze a helyi… Tovább olvasom