Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Kétszer kétsávos lesz a 85-ös főút: 50 méterenként külön öko-átjárókat építenek Bágyogszovátnál

A kivitelezési munkálatok miatt a 85-ös főút bágyogszováti csomópont térségében április elejéig félpályás útlezárás lesz.

"A nyomvonal NATURA2000 területek mellett halad, ezért a kisemlősök és hüllők védelme érdekében egy hosszabb szakaszon, 50 méterenként külön öko-átjárókat építünk, hogy az M85 és a meglévő 85. sz. főút alatt zavartalan átközlekedésüket biztosíthassuk.

A szakasz építését a Colas Út Zrt., valamint a Colas Hungária Zrt. 2013 augusztusában kezdte el, a kivitelezés nettó összege 15.6 milliárd forint. A projekt 85% európai uniós és 15% állami forrás felhasználásával valósul meg.

Kérjük az autósokat, hogy óvatosan, ne megszokásból vezessenek. Az esetleges fennakadásokért türelmüket és megértésüket kérjük" - közölte Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épül a Győr-Csorna közötti M85-ös gyorsforgalmi pályaszakasz. A kivitelezés 2015 nyarán befejeződik, így már 110 km/h sebességgel, biztonságosan, 2x2 sávon érhető el Csorna települése.

Az M85-ös építésről ide kattintva tekinthetik meg összes írásunkat!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A plató tépte le a vasúti vezetéket Dörnél - fotó

A nyitott billenő a vasút felett húzódó felső vezetéket és az optikai kábelt is elszakította. Tovább olvasom