Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Kétszer gyújtották meg az építőanyagot

Gyújtogató vandálok okoznak károkat Csornán a Táncsics utcában építkező Káldy Zoltánnak. Az anyagi kár mellett a jelenség bántja leginkább a férfit.
A csornai Káldy Zoltán a Táncsics utcában építgeti családja új otthonát. Nagyon várják már a napot, amikor ideköltözhetnek, ám örömüket már többször rontották el vandálok.

– Még tavaly vásároltam négy raklapnyi falazóhabarcsot. Egy szombati napon rakták le a ház elé és nem volt időm azonnal az udvarra behordani. Még aznap éjjel meggyújtották rajta a zsugorfóliát, begyulladt a papírzsákos anyag és a raklap is – mondta Káldy Zoltán.

Káldy Zoltán arra számít, hogy a gyújtogatók elgondolkodnak és befejezik a rongálást.
Káldy Zoltán arra számít, hogy a gyújtogatók elgondolkodnak és befejezik a rongálást.

– A rendőrségen bejelentést tettem, az elkövető azóta sem került elő. A lángok miatt a falazó jó része is használhatatlan lett. A maradékot letakartam fóliával azzal, ha majd szükség lesz rá, a még használható zsákokat kiválogatom.

A legutóbbi hétvégén, szombaton éjjel azonban ismét meggyújtották azt, most már az általam ráterített fóliát is.

Káldy Zoltán azt gyanítja, valószínűleg a környéken lakó, a szórakozásból hazafelé tartó „erős emberek" tették mindezt. Úgy tudja, nem csak vele történt ilyen eset az utcában.

– Nem vagyok naiv, nem hiszem, hogy az okozott kár behajtható lenne. Persze ez nem jelenti azt, hogy lemondtam volna róla – jegyezte meg Káldy Zoltán.

– A jelenséget azért szerettem volna nyilvánosságra hozni, mert tenni akarok valamit, hogy változás legyen. Kukákat borogatni, buszmegállókat rongálni elítélendő dolog. Gyújtogatni azonban szerintem már a felelőtlenség olyan szintje, amire nem mondhatjuk azt: fiatalság, bohóság. Nem is az anyagi kár, ami bántja vagy bosszantja az embert. Inkább az, hogy ilyen megtörténhet és ehhez nem akarunk hozzászokni. Időt, pénzt és fáradságot szentelünk arra, hogy szép, nyugodt környezetben éljünk, aztán elég pár ember, akik ezt szórakozásból rendszeresen lehetetlenné teszik.

Olvasóink írták

 • 2. Ikvafalvy 2012. március 24. 18:44
  „Ok,a "kozterulet" igaz! NNa de,ami a kozteruleten van az a vandalok predaja????
  Lasd,buszvarok,oszlopok,meg millio mas dolog!
  Sajnos(komolyan) a magyar szotarbol hianyzik a kotel szo!
  Remellem bovitik a bortonok szamat!!!! Oriasi a szukseg ra!!!!
  Rendet kell teremteni!!!!”
 • 1. Goldman 2012. március 21. 17:43
  „Kedves Zoltán! Amikor leutoljára arra jártam -ennek kb. másfél hete- még mindig közterületen voltak a zsákok. Így csoda, hogy kárt tesznek benne? Ha két méterrel beljebb a saját területedre tetted volna akkor a gyújtogató rest lett volna bemenni ezt a bűntettet elkövetni. És igen, tegyél ellene valamit. Ez ellen is és az általad felvetett dolgok ellen is.
  Egyébként tipikus példa. Reklamálnak, ahelyett, hogy a közterületről szóló rendeletet betartanák.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagybúcsúztató és krumplifesztivál

Himodon a falu fejlesztésére a korábbiaknál több pályázati forrást kell bevonni. A polgármester… Tovább olvasom