Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Kétszázmillió a szerelemért

A gyanú szerint több mint kétszázmillió forint tűnt el a Kereskedelmi és Hitelbank csornai fiókjában dolgozó rábaközi szépségkirálynő, Playboy-lány közreműködésével. A lapunkban is bemutatott kapuvári hölgy ügyvédje most a „vak” szerelmet kárhoztatja.
Dr. Glegyák Jenő: Éva most kezdi igazán felfogni tettének súlyát. Ami a sikkasztott pénzből hozzá került, igyekszik megtéríteni.
Jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett sikkasztással gyanúsítja N. Évát a megyei rendőr-főkapitányság. A lánnyal együtt előzetes letartóztatásba helyezték a lány barátját, a szintén kapuvári P. Józsefet is, akit felbujtással gyanúsít a rendőrség.
Dr. Glegyák Jenő, N. Éva ügyvédjének vélekedése szerint a lányt a szerelem, illetve a szerelme vitte rossz útra és használta ki. A védő azt is elmondta, hogy 200 millió forint körüli az az összeg, mellyel védence megkárosította a bankot.
– Éva továbbra is azt állítja, hogy annyira szerelmes volt P.-be, hogy amit tőle kért, igyekezett teljesíteni – mondta el érdeklődésünkre dr. Glegyák Jenő. – Ezek között a kívánságok között szerepelhetett a pénzszerzés is, amelyhez sikkasztás útján jutott Éva.
Nagy Éva


– Hosszú távú lekötött betétekről volt szó, melyek a bank könyvelésében úgy szerepeltek, mint amiket már kifizettek, az ügyfél persze az összeget nem kapta meg. Egyik nap tíz-, máskor húszmillió forintot vettek így fel – mondta el dr. Glegyák Jenő.
Győri Városi Bíróság által elrendelt harmincnapos előzetes letartóztatás hamarosan letelik. Az ügyvéd szerint, mivel a nyomozás még nagyon az elején tart, az előzetest előreláthatólag meghosszabbítják további hatvan nappal.
– Évát a szülei rendszeresen látogatják s nagyon kedvesek hozzá, tehát védencem kiegyensúlyozott családi környezetben élt. Most a kedélyállapota változó. Van, amikor tűrhetően viseli a körülötte kialakult helyzetet, és természetesen előfordul, hogy elkeseredett. Most kezdi igazán felfogni tettének a súlyát. P. József iránt már múlóban van benne a lángolás, ami ugyan tart még, de az elmúlt hetek történései kijózanítólag hatottak rá.

N. Éva májusi modell az erotikus magazin 2003. évi naptárján.
Van, aki többet követel

A védelem stratégiájáról az ügyvéd elmondta: az ő dolguk abban segíteni Évának, hogy csak azok a tények maradjanak az ő számláján, melyeket ténylegesen el is követett. Van ugyanis olyan ügyfél, aki többet követel annál, mint amennyit ténylegesen elhelyezett a bankban. Ezenkívül arra is ügyelnek, hogy az eljárásjogi szabályok maradéktalanul érvényesüljenek. Dr. Glegyák Jenő arra a kérdésre, hogy az ügy végső lezártával milyen ítéletre számíthat N. Éva, azt válaszolta, hogy a „kár mértékére való tekintettel nyilván az ítélet is kellő súlyú lesz".

P. József mindent tagad

– Reméljük, figyelembe veszik, hogy Éva nagyon fiatal és a szerelemtől megzavartan, átgondolatlanul követte el tettét. Fontos, hogy ami a sikkasztott pénzből hozzá került, azt igyekszik a jövőben megtéríteni a banknak. A pénzintézet különben eddigi gyakorlatom tapasztalatai szerint a károsult ügyfeleket mindig maradéktalanul kielégíti.
Dr. Glegyák Jenőtől azt is megtudtuk, hogy a vádlott P. József semmit nem ismer el a most terhére róttakból, holott az utóbbi időben számos nagyköltségű vállalkozásba kezdett. Kapuváron azt beszélik, hogy konditermet nyitott, éttermet bérelt, földterületet vásárolt, úszómedencét épített és nagyon márkás autókkal rendelkezik. Csak ebben az évben 130 millió forintot költött P. József. Nem tagadja, hogy Éva adott neki pénzt, de állítása szerint azt gondolta, hogy ehhez a pénzhez legális úton jutott és fel sem tételezte, hogy sikkasztott volna.

– Tagad annak ellenére is, hogy jó pár esetben saját kezűleg írta alá az átvételeket. Volt rá eset, hogy a számlájáról 11 milliót vett ki, holott azon mindössze 300 ezer forint volt – mondta N. Éva védője.
Farkas Gábor alezredestől, a megyei rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának vezetőjétől a Kisalföld úgy értesült, hogy az említett P. József nem ismeretlen a hatóság előtt, sőt, jelenleg is van folyamatban lévő ügye.
– Már korábban is vizsgálta a rendőrség P. József ügyeit, jelenleg orgazdaság miatt, illetve hivatalos személy elleni erőszak miatt folyik ellene eljárás – mondta Farkas alezredes.

Fórum >>

Kapcsolódó cikkek >>

Előzetesben a Rábaköz szépe (2003-04-17) >>
Nyusziválogatás döntőse (2002-08-08) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A korábbi igazgató az iskola névadója

Nevet kapott a ciráki általános iskola. Az intézmény egykori kántortanítója, majd igazgatója,… Tovább olvasom