Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Kétszázhatvanmillió oktatásra

Címzett állami támogatásból újítják fel a csornai Hunyadi-gimnázium és a kollégium épületét. A munkálatokra 260 millió forintot költenek. A remények szerint kívül-belül megújulnak az intézmények 2005-től.
Siralmas állapotban: A polgármester és az intézményvezetők már készülnek a felújításra.
A csornai önkormányzat közoktatás-fejlesztési programjában kiemelt helyen szerepel az oktatási intézmények felújítása. Első lépésként a Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Szilágyi Erzsébet Kollégium épületét teszik rendbe. A költségeket címzett állami támogatásból fedezik, a kormány várhatóan 260 millió forintot ad a városnak.
Amint az Papp József polgármester és Pájer Imre igazgató tájékoztatójából kiderült, a jövő évi büdzsében címzett támogatásként szerepel erre a célra 260 millió forint.

A kedvező kormánydöntés és az ezt követő közbeszerzési eljárás után várhatóan 2005-ben, a nyári szünet idején kezdődhetnek meg a felújítási munkálatok. Szükséges a tetőszerkezet, a nyílászárók és az ereszcsatorna cseréje, a vizesblokkok átalakítása. A gimnázium villamos hálózata is megérett a javításra, illetve sort kerítenek az akadálymentesítésre is. A felújítás során új burkolatot és belső vakolatot kap az épület, valamint a ma már eléggé siralmas állapotban lévő tornaterem is megszépül. Nem marad el a külső tatarozás és a homlokzat felújítása sem.

Kovács Istvánné intézményegység-vezető kiemelte: a címzett támogatás mellett a pénzügyi előkészítő alap pályázatán 6,9 millió forintot nyertek úgynevezett taniroda kialakítására, ahol a szakképzés gyakorlati oktatására lesz lehetőség.

A rekonstrukció a kollégiumot is érinti, mivel az 1977-es átadása óta az épületen komolyabb felújítást nem végeztek. Eördöghné Horváth Gizella intézményvezető arról számolt be, hogy a kollégiumban a nyílászárók cseréje, a vizesblokkok felújítása, a burkolás és az akadálymentesítés tartozik az elengedhetetlenül elvégzendő feladatok közé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Ringa és a Rába leépítése kétszázmillióba kerül

Biró Péter szerint a Ringa sokáig taktikázott, húzta az időt a kapuvári húsgyár ügyében. A… Tovább olvasom