Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Kétmilliót gyűjtöttek a lakosok a ravatalozóra

Buszmegálló-, sportöltöző-, óvoda- és utcafelújítás is szerepel a pályázati forrásokból megvalósított fejlesztések között Farádon. Érdekesség, hogy a falu lakosai több mint kétmilliót gyűjtöttek össze a temető új ravatalozójára.
– Csak dicsérni tudom a községháza dolgozóinak munkáját, ami a sikeres pályázatok írásában is megnyilvánul – kezdte Szalai Zoltán, Farád polgármestere.

A faluvezető elöljáróban hangsúlyozta: – Sikeres pályázatok nélkül bizony nem nagyon lenne fejlesztés nálunk. Azzal együtt sem, hogy igyekszünk takarékosan működni – tette hozzá.

Mivel hitel híján nekik nem volt szükségük adóskonszolidációra, „első lépcsőben" 20 millió forintos támogatást kaptak a községháza felújítására.
– Pályázatból a buszmegállóra és egy játszótér felújítására 21,6 milliót, egy illegális szemétlerakó rekultiválására pedig 21 milliót nyertünk. Utóbbi tartalmazza a terület talajvíz-szennyezettségének mérését is – mondta a farádi vezető.

Szalai Zoltán: „A közadakozásból is épülő ravatalozót néhány hónap múlva adjuk át.
Szalai Zoltán: „A közadakozásból is épülő ravatalozót néhány hónap múlva adjuk át."

A község közösségi erejének egyik legszebb példája a katolikus temető ravatalozójának felépítése. Szalai Zoltán elmondta, a pályázati forrásokon túl számos vállalkozás és helybéli segítette a munkát. Eddig az egyik régi családi kriptát használták erre a célra. A falu lakói pedig közel két és fél millió forintot gyűjtöttek össze e nemes célra.

Az új épület várhatóan pár hónapon belül elkészül.

– Nyertes pályázatunk van a helyi óvoda felújítására is, a munkák a jövő hónapban kezdődnek: a teljes vizesblokk és a tetőszerkezet felújításával, nyílászárócserével és hőszigeteléssel – mondta Szalai Zoltán. Ugyancsak forrást nyertek a labdarúgópálya öltözőjének fejlesztésére és a pálya környékének felújítására is.

A farádi tervek között szerepel a Berzsenyi és az Erzsébet utca portalanítása és pályáztak könyvtári fejlesztésekre is, 22 millió forint értékben.

A helyi – 220 emberre főző – konyha modernizálása 26 millióba kerülne. Erre pályázatot várnak. Az első világháborús emlékmű felújítására is hasonló forrást remél a község képviselő-testülete.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenötezerszer fújattak szondát a rendőrök

Dr. Erdős István alezredes tartós távollétében Völcsey András alezredes, bűnügyi osztályvezető… Tovább olvasom