Kisalföld logö

2016. 12. 10. szombat - Judit -1°C | 8°C

Kétmilliós játszóteret avattak

Egy csúszdás játszótorony, egy polyball elnevezésű játék, kétszer két hinta található Győrsövényház új játszótéren.
Egy csúszdás játszótorony, egy polyball elnevezésű játék, valamint kétszer két hinta – ezek találhatók az új győrsövényházi, az európai uniós szabványoknak is megfelelő játszótéren, amelyet Hokstok Imre polgármester avatott fel a hétvégi majálison.

A beruházásra az önkormányzat 800 ezer forintot nyert az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztériumtól. Ehhez 950 ezer forint értékű önerőt kellett hozzátenni, amiből 660 ezer forint készpénz, a többi pedig munka. A községi egészségterv-pályázaton ugyancsak játszótérépítésre elnyert további 300 ezer forintot is felhasználták, így a beruházás 2 millió 50 ezer forintba került.

A szigorú biztonsági előírásokra példa, hogy a játékok köré fél méter mély gyöngykavics ágyást terítettek. Az avatáson készült fotók a www.gyorsovenyhaz.hu internetes oldalra is felkerültek.
A tóközi településen még egy beruházás fejeződött be április végéig: ifjúsági közösségi teret alakítottak ki a volt sportöltözőből. Ennek részeként az épületben működő postahivatal tetőszerkezete is megújult.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú ''böjt'' után megtelt a kultúrterem

Maglócán lassan, de biztosan csökken a lakosok száma. Olyannyira, hogy mostanra csak alig több mint kilencvenen maradtak. Az pedig egyszerűen megjósolhatatlan, hogy egyáltalán megállítható-e a folyamat. A bolt, a kocsma már korábban bezárt, így aztán egyetlen olyan úgynevezett közösségi helyiség sem maradt, amely mindig befogadóképes. Tovább olvasom