Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Kétmilliós játszóteret avattak

Egy csúszdás játszótorony, egy polyball elnevezésű játék, kétszer két hinta található Győrsövényház új játszótéren.
Egy csúszdás játszótorony, egy polyball elnevezésű játék, valamint kétszer két hinta – ezek találhatók az új győrsövényházi, az európai uniós szabványoknak is megfelelő játszótéren, amelyet Hokstok Imre polgármester avatott fel a hétvégi majálison.

A beruházásra az önkormányzat 800 ezer forintot nyert az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztériumtól. Ehhez 950 ezer forint értékű önerőt kellett hozzátenni, amiből 660 ezer forint készpénz, a többi pedig munka. A községi egészségterv-pályázaton ugyancsak játszótérépítésre elnyert további 300 ezer forintot is felhasználták, így a beruházás 2 millió 50 ezer forintba került.

A szigorú biztonsági előírásokra példa, hogy a játékok köré fél méter mély gyöngykavics ágyást terítettek. Az avatáson készült fotók a www.gyorsovenyhaz.hu internetes oldalra is felkerültek.
A tóközi településen még egy beruházás fejeződött be április végéig: ifjúsági közösségi teret alakítottak ki a volt sportöltözőből. Ennek részeként az épületben működő postahivatal tetőszerkezete is megújult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú ''böjt'' után megtelt a kultúrterem

Maglócán lassan, de biztosan csökken a lakosok száma. Olyannyira, hogy mostanra csak alig több mint kilencvenen maradtak. Az pedig egyszerűen megjósolhatatlan, hogy egyáltalán megállítható-e a folyamat. A bolt, a kocsma már korábban bezárt, így aztán egyetlen olyan úgynevezett közösségi helyiség sem maradt, amely mindig befogadóképes. Tovább olvasom