Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Kétmilliós baba a mentők álma Kapuváron

A négy éve alakult Kapuvári Mentők Egyesülete célja a technikai és szakmai színvonal emelése.
– A Kapuvári Mentők Egyesülete 2010-ben alakult. Célja a mentőállomás szakmai és infrastrukturális színvonalának javítása, a mentés minőségének, hatékonyságának növelése, illetve a működési és tárgyi feltételek javítása – tájékoztatott Éliás Ádám, a Kapuvári Mentők Egyesületének tagja, sajtófelelőse. A fiatal mentő lapunknak elmondta, az állomás minden munkatársa fontosnak érzi az egyesület céljait. Ezekhez sok támogatást kapnak cégektől, vállalkozásoktól és magánszemélyektől is.

– Talán éppen utóbbiak adományai okozzák a legtöbb meghitt percet az egyesületnek. Igaz, a bankszámlánkra történő utalásokon jobbára ugyanazt a 10–15 nevet olvashatjuk évről évre – tette hozzá Éliás Ádám.
A vállalkozásokról szólva elmondta, két éve pályázatot indítottak egy félmillió forintos műszer beszerzésére, Kapuvárról és környékéről két tucat vállalkozás adta össze a pénzt, melyhez például a VELUX cég dolgozói alapítványa is hozzájárult.

Éliás Ádám és Eitler Gergely mentős a navigációs készülékek átadásán.
Éliás Ádám és Eitler Gergely mentős a navigációs készülékek átadásán.


– Természetesen nem szabadna kiemelni senkit, mégis meg kell említenem például a kapuvári Hollósi Attilát vagy a csornai Kevill műszaki boltot. Előbbi ruházatot, utóbbi navigációs készülékeket adományozott a kapuvári mentőknek – mondta Éliás Ádám. Érdekesség, hogy az adományozott GPS-készülékek éppen a lapunk által adott készülékeket váltották fel a mentőknél.

Éliás Ádám hozzátette: a kisebb-nagyobb vállalkozások mellett meg kell említeni Kapuvár, Beled, Veszkény és – a körzeten kívüli – Jobaháza támogató önkormányzatait. – Most éppen egy kapuvári adományból szerezzük be legújabb műszerünket – tette hozzá az egyesület tagja.

Éliás Ádám elmondta: a kapott adományok mellett régi álmuk egy úgynevezett sürgősségi szimulációs baba megvásárlása. – Ez leginkább szakmai felkészültségünket javítaná, ám kétmilliós ára miatt nem véletlen, hogy ez idáig hiányzik e fontos készülék Kapuvárról – mondta Éliás Ádám.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szli plébános domborművet adott a csornai Hunyadi iskolának

Hunyadi Jánost ábrázoló domborművel gazdagodott a csornai Hunyadi-gimnázium. Az intézmény egykori… Tovább olvasom