Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Kétmillió kilométer után jött a kert

Kétmillió balesetmentes kilométer levezetése után konyhakertjében tölti napjait a csornai Molnár Vilmos.

Dupla termést hozott a fokhagyma a csornai Molnár Vilmos kertjében. „Normális" esetben a fokhagyma termése a föld alatt nő, ebből ágazik ki a szár, ennek tetején a magokkal. A csornai férfi hagymája azonban a szár közepén is kifejlett termést hozott, nagy érdeklődésére a „zöldségértő" szomszédságnak is.

Molnár Vilmos: Különlegeset termett az otthoni fokhagyma.
Molnár Vilmos: Különlegeset termett az otthoni fokhagyma.


A hatvanhét éves Molnár Vilmos napjainkban megérdemelt nyugdíjaséveit tölti. Mint lapunknak elmondta, anyagbeszerzőként dolgozva több mint kétmillió kilométert vezetett le, végig balesetmentesen.

– Az utak szürkesége után azonban igencsak jót tesz a szememnek a zöld kert – fogalmazott a nyugdíjas férfi. Csornai házánál több mint 250 négyzetméteren termeli a konyhába való zöldséget, immár 23 éve. Az autóvezetés után a kert napjainak több mint felét teszi ki, ami mellett még egyik szomszédjában lakó fia kertjében is tevékenykedik, ám ott inkább a napjainkban „divatosabb" fűnyírás viszi el az időt.

– Bármennyire is fizikai munkának tűnik a konyhakert gondozása, nekem inkább az egészség megőrzését, a szabad levegőt, a pihenést jelenti a kapálás, a gyomlálás, a zöldségek gondozása – mondta Molnár Vilmos. Míg tavasztól őszig a zöldségek között tesz-vesz, addig a téli hónapokban az eltett paprikát, paradicsomot vagy egyéb befőznivalóit rendezi.

A csornai férfi azonban nem csak a szemnek és testnek tetszetős konyhakertben tevékenykedik. A rosszabb idők beköszöntével a lelket ápoló kórusban énekel, vagy éppen az otthoni pianínón játszik.
– Nem volt előttem szigorúan vett családi példa a kert gondozására, talán nagyszüleimtől lestem el a kertészkedés vagy éppen a főzés-befőzés tudományát – avatott be a motiváló hatásokba a csornai férfi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testvérvárosok, ha találkoznak: csornaiak Sinzingben

A német testvérvárosba, Sinzingbe látogatott a minap egy csornai küldöttség. Tovább olvasom