Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Kétmilliárd elcsalt áfa sertéskereskedésből - bilincs a szanyi férfi kezén

A NAV győri, regionális bűnügyi igazgatóságának a napokban végrehajtott hajnali akciójában egy sertéskereskedő cégláncolat szanyi vezetője kezén kattant a bilincs kétmilliárdos áfacsalás alapos gyanúja miatt. A cégvezető előzetesben, egy társa szökésben van.

A NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának a napokban végrehajtott országos hajnali akciójában egy szanyi sertéskereskedőt vettek őrizetbe, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. előzetes. Az igazgatóság bűnügyi sajtóreferense, Fenyvesi Lili hadnagy tájékoztatása szerint a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága kezdeményezte a bűntetőeljárást, mert egy adóelkerülésre felállított cégláncolatra bukkant.

- A cégláncolatban különböző magyarországi húsfeldolgozó vágóhidak egy szanyi férfi által vezetett számlázási láncolaton keresztül szlovák, cseh és holland tenyésztőktől származó vágósertés szállítmányokat vásároltak több milliárd forint értékben. A csalás lényege abból állt, hogy a külföldről nettó áron importált élő sertést papíron több adóelkerülő cégen keresztül tovább értékesítették, miközben az állatok egyenesen a magyar vágóhidakra érkeztek bruttó áron. Tehát a vágóhíd számára kiállított számlák már levonható áfát tartalmaztak - mondta Fenyvesi Lili.


A bűnügyi igazgatóságon folytatott nyomozás során kiderült, hogy a zömében Győr környéki cégekből álló ,,áfacsaló láncolat" négy év alatt kétmilliárd forintot meghaladó kárt okozott az állami költségvetésnek.

A szóvivő elmondta: huszonegy helyszínen közel hetven pénzügyi nyomozó, adórevizorok és a NAV Bevetési Főigazgatóságának járőrei vettek részt az országos akcióban, amelyben lecsaptak a megyei céghálózatra.

- A pénzügyi nyomozók a könyvelési iratok mellett hat és félmillió forint készpénzt foglaltak le, továbbá zárolták az érintett cégek bankszámláit. Gyanúsítottként hallgatták ki a cégláncolat szanyi vezetőjét - ő előzetes letartóztatásba került -, valamint a csalásba beszervezett, szerény körülmények között élő strómanok közül hármat. Negyedik társuk jelenleg is szökésben van - tájékoztatott Fenyvesi Lili.

Az áfacsalással gyanúsítottaknak különösen jelentős költségvetési csalás miatt kell felelniük a bíróság előtt és akár 10 év szabadságvesztésre is számíthatnak.

Olvasóink írták

  • 1. BJ.MÓVÁR 2013. június 13. 21:38
    „Nem fognak többet ülni,mint az árvízi kabát-zseblámpa tolvaj !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több százmilliós cseh befektetést remélnek az egészségturizmusban

Napjainkra újabb várossal bővült Kapuvár partnervárosainak száma. A rábaközi kisváros hét ország tizenöt településével ápol ilyen kapcsolatokat. Tovább olvasom