Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Kétéves a Reménysugár

A Reménysugár Klub legfontosabb teendője: a sérült gyermekeknek programokat szervezni és segíteni őket abban, hogy minél tartalmasabban élhessék mindennapjaikat.
Két éve alakult meg Csornán a Reménysugár Klub. Alapítói sérült gyermekeket nevelő szülők voltak, a céljuk pedig az, hogy a felmerülő problémákat közösen, egymással megbeszélve, egymásnak tanácsokat adva oldják meg. Tavaly óta egyesületként működnek tovább. Az egyesület a közelmúltban tartotta közgyűlését, ahol Fejes Sándorné elnök számolt be tavalyi tevékenységükről és vázolta jövőbeni elképzeléseiket is.
– Legfontosabb teendőnk, hogy a sérült gyermekeknek programokat szervezzünk és segítsük őket abban, hogy minél tartalmasabban élhessék mindennapjaikat – kezdte Fejes Sándorné. – A tavalyi év igazán mozgalmasan telt, hiszen a jeles napok megünneplésén túl minden hónapban volt kirándulásunk, sportnapunk, de megemlékeztünk egymás név- és születésnapjáról is.
A Reménysugár egyesület jó kapcsolatot alakított ki az országos és megyei, hasonló céllal létrehozott szervezetekkel. Velük közösen, illetve azok támogatását élvezve juthattak el a különböző vetélkedőkre, versenyekre. Ilyen volt például a kiskúti gyermeknap vagy a lipóti strandlátogatás. A csornaiak vendégei voltak nyárbúcsúztatójukon a pásztori szociális otthon lakói és a Bicebóca Klub tagjai is.
– Vannak támogatóink, akik pénzadományokkal segítik munkánkat, de olyan szervezetek is akadnak, akik tárgyi eszközökkel járulnak hozzá a programokhoz. Azt sajnos nem mondhatom el, hogy a csornai önkormányzat teljes mellszélességgel mellettünk áll, hiszen mindössze harmincezer forintot ajánlanak fel évente. Persze erre az összegre is szükségünk van, de azt hiszem, hogy ilyen célra igazán nem szabadna sajnálni a pénzt. A megyei önkormányzat Firtl Mátyás alelnök révén ötvenezer forintot adott az egyesületnek egy nagyon szívélyes hangú levél kíséretében. A pénzből a Fertő tóra utazunk júniusban.
Fejes Sándorné elmondta még, hogy idén is nagyon sok közös programmal szeretnék megörvendeztetni tagjaikat. Szeretnék az egyesületet a közvéleménnyel is jobban megismertetni és továbbra sem mondanak le a segítők felkutatásáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonytalan a rendezvénysorozat

Most még a régi módi szerint szervezik a Nemzetközi Rába Fesztivált, jövőre viszont jelentős… Tovább olvasom