Kisalföld logö

2016. 12. 02. péntek - Melinda, Vivien 0°C | 6°C

Kétéves a munka-szervezet

Sokrétű feladatot lát el a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás két éve létrehozott munkaszervezete. A csoportnak az a dolga, hogy kiszolgálja az önkormányzatokat.
Immár három éve, 2004 júniusában alakult meg a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás, melyhez tartozik egy munkaszervezet. Ennek létrehozása egy évvel később kezdődött. Ám hogy mi ennek a csoportnak a feladata és azt mekkora létszámmal végzik, arról Menyhártné Pölöskei Eleonórát, a munkaszervezet vezetőjét kérdeztük.

– Jelenleg kilencen dolgozunk, mivel időközben két vidékfejlesztési menedzser eltávozott tőlünk, helyettük egyet szeretnénk felvenni – mondta Menyhártné.

– Munkatársaink többsége Csornán, a Laky Döme utcai központban dolgozik. Kivéve a belső ellenőröket, akik Bősárkányban, Kónyban és Szilban tevékenykednek, hetente egyszer munkamegbeszélésre jönnek Csornára.

Menyhártné közölte: a társulásnak 34 település a tagja, közülük van olyan, amelyik csak területfejlesztési feladatokra társult, de a többség már teljes jogú tagsággal rendelkezik. A munkaszervezet tagjai szinte folyamatos kapcsolatban vannak az önkormányzatokkal, hisz a tőlük kapott adatok alapján tudják a feladataikat – amelyek eléggé sokrétűek – ellátni. Például a munkaszervezet igényelhet a települések számára a kiegészítő kistérségi, közoktatási, mozgókönyvtári és szociális feladatok ellátásához kapcsolódó normatívákat.

A társulás már intézményeket is tart fenn, s az ezekkel kapcsolatos adminisztrációs feladatokat is ellátják. Ilyen a Magyarkereszt- úron minap átadott idősek átmeneti otthona, Csornán a fogyatékosok otthona, a támogató szolgálat. De ők végzik a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás adminisztrációját is. Feladat ezenkívül pályázatok készítése és benyújtása. Néhány ezek közül: befogadták már azt a 100 milliós pályázatot, amit a csornai művelődési központ tudáscentrumának kialakítására nyújtottak be. Az elbírálás még hátravan. Kétmillió forintot már nyertek rendezvénysátor és dobogó beszerzésére és az idén sikeres volt a közmunkapályázat is. A megnyert 40 millió forintból huszonhat település részesült.

– Az a dolgunk, hogy kiszolgáljuk az önkormányzatokat. A munka olykor feszültséggel jár, de igyekszünk megoldani a gondokat – tette hozzá a munkaszervezet vezetője.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyedről a művészetek városába érkezett

Olaszországban tanul festészetet az egyedi származású Bella Dóra. Minden vágya teljesült ezzel, de előbb férjhez „kellett mennie”, hogy az Örök Városba kerülhessen. Neveli gyermekét és tíz képével készül egy bolognai kiállításra.
Tovább olvasom