Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Két parkoló és nyolc utca

Idén a kapuvári önkormányzat hatvanmillió forintot különített el az utak felújítására. Végül 62 és fél milliót költöttek erre a célra. Két parkolót és nyolc utcát láttak el új burkolattal a Kis-Rába partján.
A felújítási munkákról, az utak állapotáról kérdeztük a városüzemeltetési iroda vezetőjét. Vertetics István elmondta: az önkormányzat januári ülésén egyetértett a városi úthálózat ez évi fejlesztési koncepciójával, s
meghatározta a munkák fontossági sorrendjét. E szerint két parkoló, valamint huszonhárom utca felújítását vették tervbe. Ebből idén két parkoló és nyolc út burkolatának felújítása valósult meg. Nyáron rendbe
tették a Deák Ferenc utcai és Piac tér bejáratánál lévő parkolókat és munkák folytak a Nádasdy, az Alsómező, a Petőfi Sándor, a Veszkényi, a Dózsa György, a Széchenyi utcákban és az Erdő soron.

– Az elmúlt évhez képest az útépítés ára idén az inflációt lényegesen meghaladó mértékben emelkedett. Amíg tavaly egy folyóméter út mintegy tizennégyezer forintba került, úgy idén 20 és 27 ezer forint költséggel volt kénytelen számolni a város – hangsúlyozta Vertetics István.
– Az utcák egy rétegben öt centiméter vastag aszfaltszőnyeget kapnak, és egy-egy méter szélességben megerősítjük a padkát, kiprofilírozzuk az árkokat is.

Végezetül az irodavezetőtől megtudtuk: a gyalogjárdák felújítására hatmillió forintot irányzott elő az önkormányzat, de a város költségvetésének módosításakor ez a keret annyira leszűkült, hogy új járdákra már nem jut pénz. Kizárólag a balesetveszélyessé vált gyalogutak felújítását lehet belőle elvégezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazi gazdára várnak a Rábaköz kastélyai

Talán Krúdy Gyula tolla nyomán tudhatunk a legtöbbet a múlt századi magyar kastélyok és gazdáik… Tovább olvasom