Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Két kamion közé szorult a Suzuki

Csorna - Szorult helyzetben: A kamionoktól fuldokló Csornán két jármű közé szorult egy Suzuki szerda délután a 85-ös főúton. Az élelmiszert szállító szerelvény Győr felől Sopron felé tartott.
Sávváltás közben vezetője nem vette észre, hogy mellette egy Suzuki halad és kiszorította a belső sávból, emiatt a gépjármű a szemből érkező kamion és a tartálykocsi közé szorult.

Fotó: Cs. Kovács Attila
Fotó: Cs. Kovács Attila


A Suzukit vezető hölgy a csomagtartón keresztül szállt ki autójából, az ijedségen kívül nagyobb baja nem esett.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. Gumikacsa 2008. november 10. 17:02
  „Emberek vagyunk. A kamionosok is emberek!A személyautósokkal az a problémám, úgy állnak a dologhoz,majd a köcsög kamionost előzöm,aztán meg lesz amin lesz.Ez a probléma.Azt kellene észre venni a "civileknek",hogy nagy forgalomban nem lehet végiglátni a szerelvényt a tükrökben.Ti meg csak jöttök-jöttök mellénk, mert úgyis elhúztok a kamion mellett.Aztán meg nem.Tiszteletem a kivételnek!!!És kivétel a kamionsofőrök között is van.Vannak ,akik csupán figyelmetlenek,vannak, akik fáradtak,vannak ,akik türelmetlenek,vannak,akik rohannak,és vannak,akik eltévedtek.Van,akire egyszerre több is igaz!és Sajnos vannak tényleg bunkók is.Mint mindenhol!!!Balesetmentes közlekedést mindenkinek!de ehhez együttműködés is szükséges,mert nem a legelőn vagyunk...”
 • 47. nibail 2008. június 26. 09:14
  „Ja és ha valaki esetleg nem értene egyet próbáljon meg kamionnal végigmenni a városon,kiváncsi vagyok egy forglmas városban hogy oldja meg a sávváltást.Ki lehet bróbálni elég nehéz.”
 • 46. nibail 2008. június 26. 08:58
  „Ez a sajnálatos balaset úgy látom ,hogy kellően felborzolta a kedéjeket.Az eddigi hozzászólások alapján már nem is a balaset a lényeg,hanem hogy nő volt a sofőr.Kamionos családban élek a párom is vezetett teherautót,és akkor mesélt arról a bizonyos holttérről.Mivel a kamionos magasabban ül mint egy szem.autó.a párommal ugyanez a szitu történt meg,pont így sávváltás során.Így a női sofőrnek figyelni kellet volna jobban.”
 • 45. nymisi 2008. június 24. 19:01
  „kedves szakértők.

  Örülni kellene, hogy nem lett nagyobb baj....

  1. sávot váltani lámpa előtt, ahol a terelővonal = záróvonal?
  2. mi bajod a nőkkel?
  3. suzuki... neked mi az autó?

  Felesleges szapulni egymást, a lényeg, hogy a magyar közlekedési kultúra nem tud ezáltal romolni, mert sajnos soha nem is volt....

  Volt egy régi szlogen... "Az úton társak vagyunk"
  sajnos úgy értelmezik ezt, hogy harcostársak....”
 • 44. Lucifer 2008. június 23. 22:03
  „Keleti!
  Maga hol él?A Marson?
  Mindenki más fogja vissza ,magát,csak mert a kamionos dolgozik?
  Én meg oda megyek...
  Egyébként nem emlékszem,hogy külön kitétel vagy szabály lenne a Kreszben az "éppen dolgozók"-nak,meg külön a "csak úgy közlekedőknek".
  A Kresz mindenkire vonatkozik,függetlenül attól,hogy ki miért ül éppen autóba,kamionba,buszba etc...
  Nehogymár valaki azzal mentse magát,ha hülyeséget csinál,hogy "bocsi,én dolgoztam"...”
 • 43. Keleti Bela 2008. június 23. 01:48
  „Szamomra az az erekes, hogy mihelyt valaki a volna moge ul teljesen megvaltozik. A ferfiak M. Schumacher-eknek kepzelik magukat, a 6gyermekes anyak akik meg egy szunyogot se kepesek "megolni" azzal "vedekeznek", hogy nekik volt "joguk" ott lenni, oda menni ahol voltak. Egy kis szerenyseg nem artana. Amig mi aitosok esetleg munkaba sietunk vagy szorakozasbol kimegyunk az autopalyara hogy megmutassuk milyen gyorsan tudunk vezetni addig a kamionosok "dolgoznak", szallitjak azt ami nekunk let-kerdes, elelem, futo-olaj es a tobbi. Valahogy ezt minden autos elfelejti es azt hiszi masnak nincs joga az uton lenni. Ha valakit megeloznek az nekik elfogadhatatlan, ha valklinek dragabb autoja van az keptelen egy "olcso" vagy oregebb autot kovetni. Ez okozza a legtobb balesetet, nem a kamionosok. Majd egyszer mindenki fel-nol es ugy viselkedik az utakon mint egy civilizalt ember. Persze ez nagyon messze van meg. Addig meg csak rakjatok ki az ut melle a kereszteket, elobb-itobb sajat nevetek is rajta lesz, Csak azer mert tietek volt a jogos elony.”
 • 42. úri sofőr 2008. június 22. 21:48
  „Mindenki hibázik mert emberek vagyunk nem robotok és ez a közlekedésben is bent van. Aki kimegy az útra az potenciális áldozat vagy gyilkos. Ez van és ezzel kell közlekedni. És hölgyeim én láttam már Sopronban rallyzó fiatal lányokat és párhuzamos közlekedésnél a zebránál meg nem álló hölgyeket akik elöl a gyalogosok alig tudtak elmenekülni. Senki nem tökéletes!”
 • 41. Lucifer 2008. június 21. 23:26
  „orchidea79!
  Egyetértek veled,de kérlek ne bántsuk meg az állatokat azzal,hogy egy ilyen Keleti-félét hozzájuk hasonlítunk...
  :P :D”
 • 40. Lucifer 2008. június 21. 23:23
  „Keleti Béla!
  Aki aggyal nem tud,az erővel érvel...Ennyit magáról!
  Ja!És az elnyomott ,összevert nők előbb-utóbb kitörnek és kinyírják az elnyomójukat...és a magyar jog még akár igazat is adhat nekik.Úgyhogy ajánlanám,hogy hagyja békén az asszonyt,vagy ne csodálkozzon,ha konyhakést kap a hátába...Amit egyébként ngyon megérdemel...

  Az esetről:sajnos olykor az sem siker,ha befékezel.Én is jártam már így,detto Csornán,detto kis autóval,detto nő vagyok :) ,és a kamionos sávváltás címén a szerelvényes kamiont húzta rám,amikor én a szerelvény közepén voltam.
  Én azzal oldottam meg,hogy visszakapcs.,padlógáz,duda és a szembesávba csúszva elévágtam.Ha ott jött volna valami,nem tudom,mit tettem volna...szerelvény közepénél hiába fékezel be,akkor is visz magával.
  Nincs bajom a kamionosokkal...azokkal a parasztokkal van bajom,akik nem képesek korrekt közlekedésre és így ülnek be a kamionba,mondván ,hogy úgyis ők a nagyobbak...”
 • 39. orchidea79 2008. június 21. 09:45
  „Keleti Béla! Sajnálom a felsegésedet, én már rég dobbantottam volna egy ilyen "férfi" mellő ( ha lehet ilyent férfinek nevezni, inlább állat)! Megérdemelnéd Te is , hogy jól szájon vágjanak ha valamit elrontassz!
  Szép napot!”
 • 38. soproni 2008. június 21. 09:19
  „Keleti Béla!
  Büszke lehetsz magadra! Nevetséges és szánalmas vagy. Csodálkozom,hogy a mai világban még tűrik a nők az agresszivitást és kitartanak a hozzád hasonlók mellett! Egy nálad jóval erősebb fizikumu férfit is szájon vágnál,ha beleszólna a vezetésedbe,vagy megelégszel azzal,hogy olyant üss,aki számodra nem ellenfél?
  Pan.cser!
  Tökéletesen igazad van! Én még nem láttam agresszív női sofőrt!Feltettél egy kérdést:"Anyátokat is lesajnáljátok?" Valószínűnek tartom,hogy a K. Bélához hasonlóak még őket is,mert az ilyen emberek csak magukat és a saját erejüket szeretik és tisztelik.”
 • 37. pan.cser 2008. június 21. 07:04
  „Nem értem miért kell fikázni a női sofőröket kedves férfitársaim? A magam részéről úgy látom a férfiakk sokkal agresszívabban erőszakosabban vezetnek. Anyátokat is lesajnáljátok? A szájonvágós hozzászólás meg izomagyra vall, azzal meg nehéz gondolkodni!”
 • 36. Kertesz Istvan 2008. június 21. 02:11
  „Sargabarack azt mondja NE ITELKEZZUNK. Azta azzal fejezi be, hogy a kamionos a hibas. Na ez az a bizonyos "Noi logika". :-))”
 • 35. Keleti Bela 2008. június 21. 02:07
  „Szinten nooo. Ha az en felesegem ul be hatulra es bele szol a vezetesbe, szajon vagom.”
 • 34. Beregszaszi Janos 2008. június 21. 01:53
  „Szerencsetlen meg akkor sem engedte volna el a kamiont ha teljesen at kellett volna menno a szembe jovo savba. Aki ennyire ragaszkodik, hogy a kamion a hibas az nem sokaig el. Halalaval bebizonyitotta volna, hpgy a kamionos a hibas. Szanalmas. Hol van az udvariassag? Hova sietett? Le=egett a rantas otthon?”
 • 33. Utazó 2008. június 20. 23:52
  „Szintén nőőő: ilyen tartalmas hozzászólásokkal aztán elismerést vívsz ki a női sofőröknek. Miért van nap mint nap ennyi baleset? Mert más Szintén nőőők is vannak az utakon. És sajnos van a sok Szintén nőőő típusú férfi.
  A környezetemben élőknek is megmondom, ha rosszul vezet, hogy inkább menjen busszal.
  Te pedig, ha nem értessz hozzá, ne szólj bele, nem telefon. Kösz.
  Vagy ha mégis, cáfolj meg!”
 • 32. pan.cser 2008. június 20. 21:22
  „Nem tudom, mit tettem volna a hölgy helyében. Két vagy több autónk fölé tornyosuló kamion ijesztő látvány, már csak ettől pánikolhat az ember, mint a kisegér az elefánt lába mellett. A második körforgalom az a veszélyes, a külső sáv megszűnik, a kamionok állati mód hajtanak ott mert nem tudják mi következik. Bizony ha nem veszik észre a kis Suzukit sávváltáskor baj van. magam úgy próbáltam eddig legalábbis megoldani a helyzetet, hogy lelassítok hadd menjen. amikor tiszta a levegő megyek. Sokszor többet is elengedek mert erőszakosak, én meg a gyengébb vagyok. Viszont szeretm a női sofőröket! Naná!”
 • 31. Szintén nőőő 2008. június 20. 18:52
  „Köszönjük a sok "szakértőnek" és szemtanúnak az eddig leírt véleményét! Soha nem értettem,ha mindenki ennyire jól tud közlekedni(legalábbis itt)akkor miért történik mégis nap-mint nap annyi baleset????

  "sárgabaracknak" igaza van: tegyük fel,ha az itt megszólaló női sofőröket szidó,észt osztó autósok valamelyikének a feleségével történt volna ez a sajnálatos baleset, akkor ,hogy reagált volna a férj?”
 • 30. SMD-PIC 2008. június 20. 17:29
  „A közlekedés Csorna belterületén katasztrófális, a kamionok szemszögéből is. Az érintett baleset sajnálatos dolog, hiszen szokták mondani, hogy a nagyobb sodorja el mindig a kisebbet!
  Egy suzuki a kamionnal szemben olyan, mint elefánt az egérrel: eltapossa. Azaz, hiába közlekedik szabályosan a Suzukis nő, mikor nem adják meg neki az elsőbbséget, és a kamion már huzza is át a sávjába a volánt... Ilyenkor jön elő a KRESZ és a RUTIN során megtanult manőverezés, amit nem mindenki ismer, sajnos! A legtöbb baleset halálos áldozata a szabályosan közlekedő autós, mert a szabálytalankodó által teremtett helyzetet nem tudja kezelni a vétlen autós! A vezetés során megszerzett / megszerezhető rutin - ami akár egy teljes élet alatt formálódik - mondható vezetési normának!
  A sok fiatal vesz egy autót, megmutatja, hogy tudja nyomni a gázpedált, igen ám, azt mindenki tudja, ahhoz nem kell jogsi, de megtanulni a veszélyhelyzeteket elhárítani, azt sajnos a sofőrök 20%-a ha tudja, kb. 10 autósból 2 !!! Nagyon rossz arány!

  Valószínüsitem, hogy a Suzuki-t vezető hölgy nem rendelkezett kellő rutinnal, hogy uralta volna a helyzetet, a fékezés sajnos nem elegendő egy ilyen helyzetben, ahogy a sávváltás sem! Ilyen helyzetben sajnos mindig el kell engedni a nagyonn gépjárműveket, még ha elsőbbségünk van akkor is: egy suzuki megtud állni intenziv fékezéssel rövid fékúttal, de egy kamion esetén sajnos ez többszöröse a normálnak: ezt szem előtt kell hagyni!”
 • 29. Utazó 2008. június 19. 22:17
  „Ne csodálkozzon senki, ha feldühít amikor valaki olyanokról okoskodik, amihez nem ért, és olyat erőltet ami távol áll az igazságtól. Akinek nem inge, ne vegye magára.”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rábát is érinti az uniós jogszabály

Rába mente - A Rába-szennyezés ügyében is pozitív változást hozhat az új európai uniós vízminőségi… Tovább olvasom