Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Két hónap után ismét ad vizet az artézi kút

Csorna - A GYSEV Zrt. újból megnyitotta a csornai vasútállomáson az artézi kutat.

A társaság beszerezte a szükséges engedélyeket, a vízjogi üzemeltetési engedély 2013 nyaráig érvényes.

Ismét működik az artézi kút Csornán, a vasútállomáson. A GYSEV Zrt. beszerezte a kút üzemeltetéséhez szükséges hatósági engedélyeket. Elvégeztette az ÁNTSZ által előírt laboratóriumi vizsgálatokat, karbantartásokat és biztosítja a kút üzemeltetésének feltételeit.

A város egyetlen működő artézi kútját augusztus elején zárták el. A csornaiakat érzékenyen érintette az intézkedés, hiszen nagyon sokan fogyasztották a kút vizét. Turi György polgármester a vasúttársaságot kérte, tegyék lehetővé, hogy újból működhessen a víznyerő. A GYSEV tegnap levélben értesítette a városházát, hogy üzemel a kút, lehet tölteni a kulacsokat. Tájékoztatásuk szerint 2013. június 30-ig rendelkezik érvényes vízjogi üzemeltetési engedéllyel. A vállalat illetékese leírja: a víz minőségét az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) előírása szerint évente egyszer ellenőriztetik. A szükséges karbantartásokat és környezetének rendben tartását vállalja a társaság.

Dombos Rita évtizedek óta issza a csornai artézi vizet. Az elmúlt két hónapban hiányzott neki.
Dombos Rita évtizedek óta issza a csornai artézi vizet. Az elmúlt két hónapban hiányzott neki.

Az artézi kutat augusztus 5-én zárták le, miután az ÁNTSZ az állomáson közegészségügyi ellenőrzést tartott. Ekkor kérték a kút üzemeltetéséhez szükséges dokumentumokat is. Mivel az állomáson emberi fogyasztásra nem használták a vezetékes hálózat bevezetése óta, minőség-ellenőrzést a GYSEV nem végeztetett. Először a vízjogi üzemeltetési engedélyre volt szükség. Ezután az ÁNTSZ kistérségi intézetét kérték, határozza meg az üzemeltetési feltételeket. Az előírt laboratóriumi vizsgálatokat, majd a felújítást is elvégezték. Miután ehhez az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézete hozzájárult, a kutat a GYSEV Zrt. újra megnyitotta.

Olvasóink írták

 • 3. Mátyásfeketeserege 2009. október 02. 20:44
  „azt honnét lehet megtudni hogy milyen anyagok vannak a vizbe? mertgondolom a bevizsgáláskor készült oldott anyag tartalom is.
  tud valaki segíteni?”
 • 2. janika 2009. október 01. 13:39
  „Vízmérőt szereltek rá?”
 • 1. kackac 2009. október 01. 11:22
  „Akkor most vége a válságnak.
  kackac”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyven éve avatták másodszor várossá Kapuvárt

Negyven éve, 1969. október 1-jén avatták másodszor várossá Kapuvárt. Az akkori ünnepség szónokai… Tovább olvasom