Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Két hónap után fizettek a benzinért a csehek

Megérkezett Beledre a kártérítés és az önkormányzati büntetés is a tavalyi benzinkutas akció után, amikor egy cseh autós nem fizetett a főút menti benzinkúton. Az esetet autós üldözés követte.

A tavaly októberi benzinkutas akció elkövetői megfizették tartozásukat a beledi üzemanyagtöltő állomás tulajdonosának, és elküldték a helyi önkormányzat által rájuk kiszabott húszezer forintos büntetést is Beledre.

– A héten érkezett meg M. D. cseh állampolgártól a városházára a büntetés összege és tudomásom szerint a benzinkút tulajdonosa is megkapta kilencezer forintos tartozását, kártérítés jogcímen – mondta el portálunknak Gál László beledi jegyző. Ezzel rendeződött a tavalyi benzinkutas akció, ahol a csehek ˝elfelejtettek˝ fizetni a város külterületén lévő töltőállomásnál.

Egy tavaly októberi vasárnap délután egy Skoda Favorittal két cseh állampolgár állt be tankolni a 86-os út menti benzinkúthoz Belednél. A két férfi a kilencezer forint értékű üzemanyagot nem fizette ki és ˝angolosan˝ távoztak. A kútkezelő helyszínen lévő barátja, a beledi Németh Zoltán autóval a csehek után eredt és Szombathelyig követte őket. Közben telefonon tájékoztatta a 107-es rendőrségi ügyeletet és barátját a Skoda útvonaláról, a kutas pedig a Kapuvári Rendőrkapitányság ügyeletével közölte az adatokat. A cseh autó, lerázandó üldözőjüket, több kitérőt követően végül Szombathelynek vette az irányt, miközben a beledi fiatalember mobiltelefonon barátját s a szombathelyi rendőrséget minderről tájékoztatta. Az üldözés közben számos alkalommal megpróbálták megállítani a menekülő cseheket, egy alkalommal a gumik kilövését is tervezték (a nagy forgalom miatt ez utóbbi elmaradt), ám az elfogás végül a Vas megyei Söpténél történt, ahol már több rendőrautó is felvonult.

Az esemény után a beledi jegyző húszezer forintra büntette meg az elkövetőket, valamint kötelezte őket a kár megtérítésére is. Ezen tételek érkeztek meg a minap Beledre.

Olvasóink írták

 • 6. Baradlay 2010. január 20. 12:29
  „KicsiCsira! Igen,de csak akkor,ha mercedes! :))))))))))))))”
 • 5. Vítor 2010. január 20. 08:57
  „hát igen,ennyit Beledről...kár éri a városi vállalkozót,mégis az elkövető járt jól.most őszíntén,röhögve kifizették a csehek a 29000 forintot..fejenként 13000,mi az nekik?ez biztos elrettentő példa lesz a számukra!!!!!”
 • 4. KicsiCsíra 2010. január 18. 12:01
  „Baradlay!

  ...és sorban állnál a 20.000 Ft-os autóért? :)))”
 • 3. Baradlay 2010. január 17. 16:46
  „Auto elkobozva es eladva a benzin araert! Igy kellene csinalni!!! Ja,es 10-ev Kohida!!!!!!
  Rend a lelke mindennek”
 • 2. Csetneky 2010. január 17. 11:11
  „Jogos az első hozzászólás. Az akció költségeit még mindenképpen ki kellett volna fizettetni velük. Mellékbüntetésként meg egy kis kiutasítás Magyarország területéről. Mondjuk 10 év.”
 • 1. cher 2010. január 17. 07:09
  „20 000 Ft? De mennyibe került ez az országnak?Szerintem nagyon "csehül" jártunk!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Községi kluboldal

Ismét aktívan működik a www.kony.kisalfold.hu kluboldal. A honlapra látogatók a község múltja,… Tovább olvasom