Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Két gázkút Csikvánd határában

Sokoróalja–Rábaköz -Nyolc megyei település alatt földgázlelőhelyet keresnek. Csikvándon már találtak.


Remélték a tétiek, hogy a 83-as út felújítása miatt ˝vezetékeznek, karóznak˝ városukban és környékén, de ˝csak˝ szeizmikus méréseket végeznek.

OLVASÓI SMS

Tét határában több hete komoly kutatásokat folytatnak. Több  négyzetkilométeren számítógépes hálózatot alakítottak ki, 50 méterenként 6 db rezgésérzékelővel. Kíváncsian várjuk az eredményeket. Lehet, hogy a tétiek alatt nagy kiterjedésű földgáz- vagy olajlelőhely  van? Mérnök Tétről

Szabó Ferenc téti polgármestertől megtudtuk, az önkormányzat szűkszavú értesítést kapott. Vibrátorokkal hanghullámokat keltenek, azok terjedési idejét mérik geofonokkal, így a talaj rétegeit térképezik fel. A lakossági közlemény szerint szeizmikus méréseket végeznek Árpás, Mórichida, Rábaszentmiklós, Rábaszentmihály, Kisbabot, Bodonhely, Mérges és Tét térségében bányakapitánysági engedéllyel. Kőolaj- és földgáztelepek után kutatnak. ˝A munkák során geodéziai kitűzések, érzékelő kábelek lefektetése és rezgéses tevékenység tapasztalható.˝Az érzékelőkből fémet nem lehet kinyerni – figyelmeztet a felhívás, nehogy azokat ellopják.
 
A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A régi jó bacon az új üzemből

A Kapuvári Hús Zrt. gyárában csütörtökön avatták fel a cég legújabb beruházását: a bacongyártó üzemet.
Tovább olvasom