Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Két faluban is urnához járulnak a helyiek

Időközi választás lesz vasárnap Rábatamásiban és Kisbaboton. Mindkét településen polgármestert, Kisbaboton képviselőket is választ a lakosság. Megmérettetik magukat a települések eddigi vezetői is.

Kisbaboton júniusban az öttagú képviselő-testületből hárman megszavazták az önfeloszlatást. Itt az öt képviselői székért nyolc jelölt mérkőzik meg. A képviselő-testület a helyi adó eltörlése mellett azt is kifogásolta, hogy a polgármester szinte minden kérdésben a véleményük kikérése nélkül dönt. A polgármester ezzel szemben akkor úgy fogalmazott: a településvezetői tisztségért folytatott versenyben nála két vokssal kevesebbet kapott Papp Tamás már a tavaly októberi választás harmadnapján jelezte szándékát a testület feloszlatására. A vita azóta sem szűnt meg a községben, lapunk információi szerint a minap egy, az előző polgármestert kritizáló levelet kaptak a helybéliek. Két független jelölt indul a polgármesteri posztért, az egyik a falut a rendszerváltás óta vezető Zsédely Zsigmond, a másik pedig eddigi helyettese, Barcza Tibor.

Rábatamásiban nem személyes ellentétek, sokkal inkább az iskola további sorsa osztotta meg a település vezetését. Az üres polgármesteri székért két független jelölt indul vasárnap. Az időközi polgármester-választásra azért kerül sor, mert májusban lemondott Molnár Norbert, a település októberben megválasztott polgármestere (Kisalföld, 2011. május 14.). A község vezetője akkor azt nyilatkozta, döntése mögött egészségügyi okok állnak, ám Rábatamási lakói szerint a lemondás hátterében a képviselő-testület és a polgármester között elmérgesedett viszony húzódhatott meg.  A jelöltek között idősebb Spiteller László (az egyik helyi képviselő apja) és az októberi választásokon alulmaradt, előző polgármester, Szabó István szerepel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a kapuvári tűzoltólaktanyát

Megkezdődött a kapuvári tűzoltólaktanya felújítása csütörtökön. Tovább olvasom