Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Két éve befektetőre várnak

Kedvezményes áron kívánja értékesíteni az ipari és logisztikai park területén lévő ingatlanjait a csornai önkormányzat.
Csornán, a Bartók Béla út menti ipartelepítésre kijelölt terület két évvel ezelőtt nyerte el az ipari és logisztikai park címet. A befektetőknek viszont ez idáig elkerülte a figyelmét a terület. Előfordult ugyan érdeklődés az elmúlt időszakban, de ennél tovább nem jutottak a felek, noha munkahelyekre szükség lenne a városban.

Újabb szakasz

– Két éve lezárult az a szakasz, amikor az ipari és logisztikai park címért dolgoztunk – mondta Papp Imre alpolgármester. – Ugyanakkor egy újabb kezdődött, hiszen a területet alkalmassá kellett tenni arra, hogy a befektetőknek megmutathassuk. Több tízezer köbméter töltőanyagot szállítottunk a helyszínre és gondoskodtunk a tereprendezésről. Aztán kerítést és kaput kellett felállítani, nehogy illegális szemétlerakónak használják. Közben az ipari parkkal szomszédos területen a Pannonmill Rt. egy korszerű malmot épített.

Érdeklődők vannak

De vajon érdekli-e a befektetőket a csornai ipari és logisztikai park? Nos, Papp Imre szerint az elmúlt időszakban több befektetővel is tárgyaltak, azonban nem sikerült velük megállapodást kötni. A Mofém-gyár területén viszont letelepedett egy cég és tudomása van egy másik érdeklődő társaságról is, amely elektronikus hulladék feldolgozására szakosodott. Jelenleg egy angol céggel állnak kapcsolatban, amely rozsdamentes acéllemezek megmunkálásával foglalkozik. – A bemutatkozáson túl vagyunk és a pozitív döntésben reménykedve várjuk újbóli jelentkezésüket – fogalmazott az alpolgármester, hozzátéve: azért, hogy vonzóbb legyen az ipari park, az önkormányzat is tett lépéseket.

Különleges kedvezmények

Döntött a területen lévő két önkormányzati tulajdonú ingatlan kedvezményes értékesítéséről. A másfél hektáros területre kétszáz, a négy és fél hektárosra százforintos induló licitárat állapított meg. Ha megvalósul a beruházás, akkor az összeg felét az önkormányzat visszatéríti a befektetőnek.

Természetesen a kedvezményhez néhány feltételt is meghatároztak, egyebek mellett rövid beépítési határidőt és a foglalkoztatotti létszámot. A nagyobbik területre ötven, a kisebbikre tizenöt dolgozóval.

Vonzó lehet a fejlesztés

– Meggyőződésem, nem gyakori, hogy ilyen kedvezményekkel értékesítenek ipari parkban területet – jegyezte meg Papp Imre. – Szintén a vonzerő növelése érdekében döntött úgy az önkormányzat, hogy infrastruktúra-fejlesztésre pályázatot nyújt be a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz.

A pályázat kedvező elbírálásban részesült és 50 millió forintot nyertünk. A tervek alapján utat építünk, valamint víz- és szennyvízvezetékeket fektetünk le. A munkálatokat december végéig kell elvégezni. Mindez remélhetőleg serkenti a befektetési szándékot.
„ Meggyőződésem, nem gyakori, hogy ilyen kedvezményekkel
értékesítenek ipari parkban területet..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadás előtt az idei költségvetés

A bősárkányi képviselő-testület várhatóan a jövő héten alkotja meg rendeletét az önkormányzat idei költségvetéséről. Szalay Imre, a 2202 lélekszámú település polgármestere elmondta: idén az átengedett személyi jövedelemadóval együtt 200 millió forint normatív támogatást kapnak, amely meghaladja azt az összeget, mint amennyit a Bősárkánynál nagyobb települések mondhatnak magukénak Tovább olvasom