Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Két év alatt hatszáz bliccelő

Kapuváron két év alatt 15 milliós bevételt hoztak a fizetőparkolók, de van, ahol most is gond a parkolás.
Kapuvár önkormányzata legutóbb beszámolót hallgatott meg a közterület-felügyelet munkájáról. E testület a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodája keretei között működik. Vertetics István irodavezető elmondta: a felügyelet két munkatársának legfontosabb feladata a közel négyszáz fizetőparkoló ellenőrzése. Az ellenőrök legalább naponta kétszer, változó időpontokban járják végig a parkolókat. A jegy vagy bérlet nélküli gépjárművekre pótdíjat vetnek ki. Két év alatt közel hatszáz ilyen eset fordult elő. A pótdíjakból befolyt összeg több mint egymillió forint.

Jobb lett a fizetési morál

Budai Imre közterület-felügyelő elmondta: a fizetési morál napjainkra javul. Míg két éve több mint harminchatezer forintot szedtek be havonta, ez napjainkra harmincháromezerre csökkent. A bevételeik viszont évről évre nőnek. Az elmúlt két évben több mint tizenötmillió forintot kasszírozott az önkormányzat a parkolóórákból. A bevételek itt is növekednek: 2002-ben négyszázötvenezer volt a havi átlag, ez idén túlszárnyalta a hétszázhatvanezer forintot.

Kritikus pontok

Az órák telepítésére az önkormányzat mintegy hatmillió forintot költött. A fizetőparkolás rendszerét folyamatosan bővítik, most a Kölcsey utcába telepítenek egy új órát. A közterület-felügyelő szerint a rendszer legkritikusabb szakasza a kórház környéke. Mivel ez a rész is fizetős, a betegeket szállító gépjárművek tulajdonosaival néha előfordulnak viták. Az önkormányzat már foglalkozott a kérdéssel, de egyelőre nem találtak megoldást. Budai Imre szerint ha valaki bemutatja náluk az orvosi papírokat, eltekintenek a büntetéstől.

Kiterjedt intézkedési kör

A felügyelet dolgozói a parkolók ellenőrzésén felül többek közt a közterületen tárolt munkagépekre és építési anyagokra is ügyelnek. Jelzik a különféle rongálásokat, környezetszennyezési vétségeket és kezelik az ebrendészeti gondokat is. Ezekben az ügyekben több mint háromszáz esetben szóbeli, valamint száz esetben írásos figyelmeztetést adtak, s tizenkét helyszíni bírságot szabtak ki. A felügyelők segítenek az APEH, az építésügyi és a gyámügyi hivatal munkatársainak, de kivizsgálják a mintegy százhúsz lakossági bejelentés hátterét is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csipkekészítők találkoztak Csornán

Hagyományteremtő szándékkal a magyar csipkekészítők részvételével rendeztek konferenciát Csornán. Tovább olvasom